Årsmötet Svensk Elitbandy

Årsmötet i Svensk Elitbandy genomfördes fredagen den 14 juni i Uppsala. Ordförande Christian Ehn omvaldes och styrelsen är den samma inför verksamhetsåret 19/20.

Föreningen Svensk Elitbandy har under verksamhetsåret som gått bedrivit fortsatt utvecklingsarbete tillsammans med klubbarna i Elitserien. Stor fokus har legat på att utveckla våra evenemang i samband med matcherna. Något som givit resultat genom att publikutvecklingen med fallande publiksiffror avstannade förra säsongen. Vi tom gjorde en mindre ökning av publiksnittet. Ser man till evenemangsarbetet levde vi klubbar upp till 80% av vår målsättning. Att jämföras med endast 66% säsongen innan. Nu jobbar vi vidare och siktar på 100% uppfyllande av evenemangsstrategin och ser fram emot att det ska göra skillnad på våra matchevent.

Bandyplay stod sig stark när vi genomförda 3:e året med live streaming av alla våra matcher. Elitseriens strategiarbete 2021 prioriterade jobbet att skapa ett förhållningssätt till begreppet sund ekonomi som ligger högst i prioritet bland elitklubbarna. Utöver de nya elitlicenskriterierna som fastställts av Bandyförbundet, jobbar vi parallellt med att skapa egna interna målsättningar beträffande ekonomin inom Svensk Elitbandy.

Vidare står ungdomsbandyn inom elitklubbarna högt på agendan samt ett annat viktigt arbete som är rollfördelningar mellan Svensk Elitbandy och Svenska Bandyförbundet. Ett mycket bra samarbete idag som kan utvecklas ytterligare för att driva bandyn framåt.

Styrelsen i Svensk Elitbandy hittar du här >>>