Villas julgåva – delade ut mat till behövande

Svenska bandyklubbars engagemang utanför isen är stort och ett exempel på detta är Villa Lidköping BK, som under julafton delade ut mat till behövande i staden.

2020 har varit ett tufft år för många, så även för våra bandyklubbar. Det hindrar dock inte föreningarna från att jobba hårt för att vara en viktig del av samhället och ett av många fina exempel på detta fick vi se under julafton. Då gav sig nämligen Villa Lidköping BK ut på stan för att dela ut julmatlådor till behövande familjer. Totalt delades 250 matlådor ut under två timmar tillsammans med några av föreningens samarbetspartners.

– December och julen är en dyr månad för många familjer och dessutom känner sig en del som ensammast under julen. Att vi med hjälp av Dafgårds, Rydéns och Hela Människan förhoppningsvis underlättade, om än litegrann, känns fantastiskt. Tanken var att bistå med julbord i vår restaurang men tyvärr satte situationen i samhället stop för det. Vi vill vara en förening som skapar samhörighet även utanför Sparbanken Lidköping Arena, säger Jakob Kaufmann, marknadsansvarig i Villa Lidköping, i ett pressmeddelande.

Utöver matlådorna har föreningen även bidragit med att skänka vinterjackor till bostadslösa.

– Med Lidköpings starkaste varumärke följer också ett ansvar. Vi vill och ska ta ett ansvar för det samhälle vi verkar inom genom att utnyttja de resurser vi har möjlighet till. Gör vi det på rätt sätt är vi inte bara en bandyklubb utan också en positiv drivkraft i samhället, säger Kaufmann.

Ett praktexempel på vilken betydelse våra bandyföreningar har för sina respektive samhällen i såväl bra som svåra tider.