Villa storfavoriter inför Elitserien Dam

De dubbla regerande svenska mästarinnorna, Villa Lidköping BK, är stora favoriter inför Elitserien Dam 22/23, men laget får inte samtliga guldtips när tränarna i ligan säger sitt inför seriestarten.

Villa Lidköping har dominerat svensk dambandy de senaste åren med bland annat två raka SM-guld och tre raka cupguld. Föga förvånande är västgötskorna också stora favoriter när alla tränare i ligan fick tippa vilka de tror får lyfta pokalen på Studenternas i vår, men helt oemotsagda får de inte stå.

Av nio tränare i Elitserien Dam tror åtta att Villa Lidköping kommer försvara SM-guldet ännu en gång, men hos AIK är tron på det egna laget alltjämt stor. Efter att ha tagit sig till SM-final mot just Villa förra säsongen ser nu lagets nye tränare, Kristian Marosi, att hans Gnaget tar sig hela vägen till guldjublet den här säsongen.

– Om vi inte tror på oss själva kan vi lika gärna lägga ner verksamheten, så är det. Vi går alltid för att vinna, säger Marosi innan försvararen Ellen Spång ger sin syn på vad som kommer att krävas av laget för att de ska lyckas.

– Att vi gör det tillsammans och att vi kommer ihåg att ha kul, säger hon.

Elitserien Dam inleds under lördagen med tre matcher, innan den första omgången avslutas på måndagskvällen då AIK tar emot Sandvikens AIK.

Så tippar tränarna Elitserien Dam 22/23:

Klubb dam Tränare Finallag SM-guld
AIK  Kristian Marosi Villa – AIK AIK Topp 3
KS Bandy Annika Lundberg Villa – Västerås Villa 6:e plats
Mölndal Bandy Niklas Björkman Villa – Västerås Villa 7:e-8:e plats
SAIK Bandy Niklas Gälman Villa – Västerås Villa 4:e plats
Skirö AIK Leif Hedberg Villa – Västerås Villa 4:e plats
Sunvära SK Emil Ericson Villa – Västerås Villa 8:e plats
Uppsala BOIS Ebba Wengström Villa – AIK Villa 6:e plats
Villa Lidköping BK  Andreas Ingemarsson Villa – Västerås Villa Vinnare
Västerås SK Stefan ”Lillis” Jonsson Villa – Västerås Villa Topp 4

Foto: Martin Gustafsson