Villa Lidköping cupmästare efter Edlunds uppvisning

Villa Lidköping vann under söndagen Svenska Cupen Herr efter en dramatiskt final mot AIK. Stor matchhjälte blev Christoffer Edlund med fyra mål i 4-3-segern.

Det blev dramatik på högsta nivå när finalen i Svenska Cupen för herrar avgjordes under söndagen. AIK ställdes mot Villa Lidköping och inledningsvis var det de sistnämnda som tog tag i taktpinnen spelmässigt. Det hindrade dock inte den tidigare Villa-spelaren William Arvidsson från att göra 1-0 till Gnaget i den 13:e minuten.

Därefter inledde dock Villas nyförvärv Christoffer Edlund en uppvisning av sällan skådat slag. 1-1 satte smålänningen på hörna i den 15:e minuten. 2-1 satte han fyra minuter senare assisterad av Jesper Eriksson och innan den första halvleken var över gjorde samme Edlund 3-2 på straff.

I den andra halvleken fortsatte showen då Edlund hängde 4-2 sex minuter in, men där sattes det också punkt för Villas finalmålskytte. AIK däremot var inte klara och när Erik Pettersson satte sitt andra mål för matchen i den 44:e minuten så blev det nerv i finalen. Avslutningen präglades av mängder av utvisningar och diskussioner, men tillslut kunde Villa hålla undan och vinna Svenska Cupen 2020.

– Vi gör en bra fight. Sista kvarten krigar vi som sjutton i defensiven. Då är de tunga AIK, men vi står emot tillslut. Det var ett tungt 4-3-mål, men det höll hela vägen till säsongens första titel, säger en jublande glad Christoffer Edlund.

– Jag kommer ihåg att jag tog en utvisning med fem sekunder kvar av matchen. Det kändes som att jag var tvungen, men det hade varit jobbigt om de gjort 4-4 då det blivit sudden. Då satt vi några därute, men vi redde upp det med en grym försvarsinsats, några helt sjuka brytningar där bak och så är vi vassa när vi får lägena. En bra match, en bra turnering och vi gör våra bästa matcher under söndagen. Det var ett bra upplägg för oss sett över helt turneringen.

Att det var känslofyllt för 33-åringen gick inte att ta miste på efter matchen.

– Jag är så jäkla glad. Jag tycker att det är kul. Det är kul att vinna i ett nytt lag. Jag är ny här och det känns jäkligt kul att få vara med om det här. Det hackade lite för mig i början av turneringen, så det var kul att få sätta ett par bollar nu i finalen också, säger han.

Hur högt han rankar den här titeln jämfört de många andra han vunnit tidigare är dock inte helt enkelt.

– Det är jättesvårt att jämföra på det sättet, men när man kommer in ny i ett lag och just en såhär speciell säsong. Det är den här titeln, utöver SM-guldet, vi krigar för och vi ville verkligen vinna den här titeln. Det känns väldigt, väldigt viktigt för oss och för föreningen att kunna göra det, säger Christoffer Edlund.

Matchfakta: AIK Bandy – Villa Lidköping BK
Mål: 1-0 13´ William Arvidsson, 1-1 15´ Christoffer Edlund, 1-2 19´ Christoffer Edlund, 2-2 27´ Erik Pettersson, 2-3 31´ Christoffer Edlund, 2-4 36´ Christoffer Edlund, 3-4 44´ Erik Pettersson
Utvisningar: AIK: 1×3 min 4×6 min VLBK: 3×6 min

Läs allt om alla matcher i Svenska Cupen Herr, intervjuer och se highlights här >>