”Våra supportrar ger oss kraft”

Kan ett lag spela bra och men bara ta en poäng på fyra matcher? Ja, det verkar faktiskt så för Vetlanda BK. – Det viktigaste är att vi tror på oss själva och gör samma saker ännu bättre, säger Patrik Johansson.

Kan ett lag spela bra och men bara ta en poäng på fyra matcher? Ja, det verkar faktiskt så för Vetlanda BK.
– Det viktigaste är att vi tror på oss själva och gör samma saker ännu bättre, säger Patrik Johansson.

Inledningen av Elitserien har varit tuff för smålänningarna.
6-6 mot Bollnäs i premiären har följts upp av tre raka (!) uddamålsförluster. I den fjärde omgången förlorade laget borta mot Edsbyn med 5-6 i en match där de hade flest målchanser. Men en storspelande Anders Svensson och stolparna gånger tre stod i vägen.
– Vi har spelat väldigt bra stundtals men släppt in för mycket mål och missat för mycket lägen för att vinna matcherna, säger mittfältaren Patrik Johansson. 28, som är en av de äldre i det talangfulla laget.

Är det svårt att veta vad man ska ta sig till när det bli så här?
– Egentligen handlar det om att inte göra så mycket annorlunda. Vi ska göra samma saker ännu bättre. Det viktigaste är att vi tror på oss själva och känslan är att vi verkligen gör det. Jag är övertygad om att vi bara kommer bli bättre.
I Vetlanda är det många som hoppas på ännu ett slutspel och kanske mer därtill efter den fina säsongen 2015/16. Men någon frustration från supportrarnas sida märks inte, enligt Patrik Johansson.
– Nej. det tycker jag inte. Nu bor ju inte jag i Vetlanda och känner av en eventuellt press på det sättet men jag tror inte det är något som påverkar oss som lag. Våra supportrar ger oss kraft, inte tvärtom, säger han.

Johann Bernövall

Ni ser höjdpunkterna från Edsbyn-Vetlanda här: