Tilda Ström är Årets Spelare Dam 2020/2021

Tilda Ström, Villa Lidköping BK, har utsetts till Årets Spelare Dam 2021. Juryn har, under ledning av damlandslagets förbundskapten Olle Wiberg, enats kring den spelare som de anser sig ha utmärkt sig mest under säsongen.

– Va? Det är ju så klart jättekul och hedersamt! Det hade jag inte räknat med. Nu blev jag blev överraskad, säger Tilda Ström till svenskbandy.se och låter genuint förvånad.

– Jag vill tacka mina lagkamrater och ledare i Villa Lidköping BK. Utan laget hade jag inte varit här. Det är de som alltid gör att jag får chansen att vara bra, så detta är ett pris jag vill dela med alla i och runt laget.

Juryns motivering:

”Med en bländande skridskoåkning och en teknik av yttersta världsklass var Tilda Ström en starkt bidragande faktor till Villas historiska första guld på damsidan. Hennes register som bandyspelare är otroligt brett och trots sin ringa ålder spelar hon med ett lugn och stabilitet som en oerhört erfaren spelare. Att som 18 åring krossa alla rekord vad gäller mål och poäng är en fantastisk bedrift och Tilda Ström har klättrat upp som dambandyvärldens just nu bästa spelare ”.

Om Tilda Ström:

Tilda Ström är 18 år och började spela bandy som sjuåring då hennes nuvarande klubb Villa Lidköping BK och Lidköping AIK gjorde en gemensam satsning på flicksidan. Sedan dess har hon spelat i Villa Lidköping BK och var således med i laget som gick helt obesegrade genom seriespelet och tog klubbens första SM-guld på damsidan den gångna säsongen. Under säsongen vann hon även såväl poäng- som skytteligan i Elitserien Dam med 55 mål och 62 poäng på 17 matcher. Tilda Ström har även vunnit två VM-guld. Det första med F17 i Finland och det andra i Oslo 2020 med damlandslaget. I båda mästerskapen utsågs hon till turneringens bästa forward. Hon har också tidigare fått Svenska Bandyförbundets utmärkelser Årets Flickspelare och Årets Komet.

Utmärkelsen Årets Spelare Dam har delats ut av Svenska Bandyförbundet sedan 1974 och detta är första gången en spelare från Villa Lidköping BK får ta emot utmärkelsen. Se alla tidigare vinnare här >>

Läs hela intervjun med Tilda Ström på svenskbandy.se >>