Svenska Cupen Dam ändrar gruppindelning

Nu är det klart att gruppindelningen för Svenska Cupen Dam ändras från tidigare modell med seedning som grund till att nu istället baseras på geografisk indelning.

Nu är det klart att gruppindelningen för Svenska Cupen Dam ändras. Tidigare har gruppspelet delats in via seedning, men efter att samtliga deltagande föreningar fick frågan om gruppindelningen var svaren enhälliga till förmån för geografiskt indelade grupper. En ändring som nu klubbats igenom av Svenska Bandyförbundets tävlingsenhet. 

– Det kändes självklart att ställa frågan till föreningarna om att följa samma gruppindelning som herrlagen och vi är inte särskilt förvånade att gensvaret var så tydligt för geografiskt indelade grupper, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– Det har visat sig att grupperna blir väldigt jämna, sett till hur lagen placerade sig i Elitserien, 22/23, och blir styrkemässigt likvärdiga som seedade grupper, säger Per Selin, Ligachef för Elitserien. 

De möts i gruppspelet 

Grupp Norr:
IFK Rättvik
Sandvikens AIK
Uppsala BoIS
Västerås SK

Grupp Söder:
KS Bandy
Mölndal Bandy
Skirö AIK
Sunvära SK
Villa Lidköping BK

Den nya gruppindelningen gäller 2023 och nytt beslut inför 2024 fattas senare. 

Så spelas Svenska Cupen Dam 2023

När gruppspelet är avslutat går de två bästa lagen i varje grupp vidare till slutspel helgen 14–15 oktober. Där spelas semifinaler och medaljmatcher. Nytt för i år är även att herrarnas och damernas cupslutspel kommer att avgöras parallellt i samma arena, vilket i år är Sparbanken Lidköping Arena i Lidköping med Villa Lidköping BK som arrangör.