Svensk Elitbandy tackar Erik Jonsson

Under onsdagen avslutade Erik Jonsson, 38, sin anställning som kommunikationsansvarig hos Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy vill rikta ett stort tack till “Jerka” för ett synnerligen gott samarbete genom åren.

Trots sin ålder så har Katrineholmssonen Erik Jonsson hunnit göra hela 14 år som anställd på Svenska Bandyförbundet och under de åren blivit en mycket uppskattad profil bland spelare, ledare och klubbar runtom i hela bandysverige. Under onsdagen gjorde 38-åringen sin sista arbetsdag på förbundskansliet och Föreningen Svensk Elitbandy vill i och med det rikta ett stort tack till Erik för ett fläckfritt samarbete genom åren.

Erik och jag var de första som flyttade in i Idrottens Hus i Stockholm när förbundet flyttade från Katrineholm. En långhårig ungdom strax över 20 år som redan då hade ett vuxet sätt att uppträda och en social kompetens som visades sig vara vägen till ett stort nätverk som bandyn haft stor nytta av, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

– Efter att jag gick över i nuvarande roll som ligachef fortsatte det nära samarbetet. Otaliga är de prospekt vi jobbat fram tillsammans och ett av våra gemensamma initiativ är bandyns Hall of Fame. Ett projekt vi drev igenom 2012. Ingen är oersättlig, men helt klart kommer man sakna samarbetet med Erik.

Med sin enorma kärlek till sporten och människorna runtomkring den har Jonsson genom åren byggt många goda relationer mellan svensk bandy och media. Ett faktum som många journalister i landet gladeligen vittnar om och även om kommunikationsyrket alltid innehåller utveckling och förbättringspotential så har Erik, med glädje och entusiasm, styrt Svenska Bandyförbundet genom en enorm digital revolution under det senaste dryga årtiondet.

– Erik är inte bara en nära vän och kollega. Han är även en enorm förebild med sitt sätt att sprida glädje och hantera kontakter med alla tänkbara parter som finns inom vår idrott. Personligen så är han tveklöst den person som har hjälp mig mest framåt på vägen mot att få arbeta med den sport jag brinner allra mest för och jag kan bara gratulera de personer och företag som får jobba med honom framöver, säger Martin Gustafsson, chefredaktör för elitserien.se.

Föreningen Svensk Elitbandy tackar Erik Jonsson för hans insatser för svensk bandy och önskar honom ett stort lycka till i nästa kapitel av yrkeslivet.

Foto: Privat.