Svensk Elitbandy + Elitserien Dam = Sant

Efter flera års arbete står det nu klart att klubbarna i Elitserien Dam gör herrarnas motsvarighet sällskap och får Föreningen Svensk Elitbandy, FSE, som intresseorganisation. – Äntligen!, utbrister ligachef Per Selin.

Herrarnas elitserie har i flera år drivits framåt och utvecklats av klubbarnas egen intresseorganisation, FSE. Damernas dito har dock saknat en liknande organisation, men under fredagen blev det klart att så inte längre är fallet. På FSE:s årsmöte beslutades nämligen att, i samråd med damklubbarna själva, ta upp samtliga klubbar i Elitserien Dam i Svensk Elitbandys organisation. Allt med syfte att fortsätta utveckla och jämställa svensk bandy.

– Äntligen!, konstaterar ligachefen Per Selin och fortsätter:

– Vi har jobbat på det här under en längre tid och i flera år har det här setts som ett naturligt nästa steg för att utveckla vår organisation, klubbarna och den jämställda bandyn. Vi hoppas och tror att vår organisation ska kunna hjälpa klubbarna i Elitserien Dam, men vi tror även att vi blir starkare av att ha damerna med oss.

Utöver organisationen kring ligan och det symboliska steget för jämlikheten inom Svensk Elitbandy så kommer beslutet även innebära ytterligare större möjligheter för Elitserien Dam att synas för den breda allmänheten. Bland annat står det sedan tidigare klart att Sportbladet Play kommer visa ett tiotal matcher under den kommande säsongen.

– Svensk dambandy är världens bästa och kvaliteten på Elitserien är hög. Det vill både vi och klubbarna att fler ska upptäcka och det ska genuint bli otroligt roligt att få vara med och driva dambandyn framåt, säger Per Selin.

Foto: Romus Ramström