Svensk Elitbandy anställer – Välkommen, Thomas Mårtens

Föreningen Svensk Elitbandy har idag glädjen att välkomna Thomas Mårtens till organisationen som ny affärsutvecklare.

Organisationen runt Elitserien växer. På Föreningen Svensk Elitbandys årsmöte i somras fattade medlemsföreningarna beslut om att ge styrelsen uppdraget att rekrytera en resurs för att på heltid arbeta med affärsutveckling. Ett område som varit i fokus även tidigare, bland annat häromåret då Michael Campese på konsultbasis arbetade med dessa frågor, men som nu sätts ännu högre upp på dagordningen.

Efter en sex månader lång rekryteringsprocess står det nu klart att Thomas Mårtens, 43, kommer att tillträda tjänsten som affärsutvecklare för Svensk Elitbandy. Hälsingen är inte ett okänt namn inom bandyn då han tidigare varit marknadschef i Edsbyns IF, men närmast kommer han från en tjänst som konsultchef på Clockwork Bemanning & Rekrytering.

– Det här är något som vi har pratat om i många år och det har funnits många olika scenarion. Vi vill givetvis se en tillväxt inom Svensk Elitbandy och för att kunna skapa det behöver vi ha någon som kan lägga tid och fokus på att jobba med de frågor som berör våra framtida intäkter och tillväxt. Per (Selin, ligachef reds. anm.) har ju en roll lite som en grön gubbe med en massa känselspröt som ska hantera många frågor. Det är tävlingsfrågor, Bandyfinalen, marknadsfrågor, administrativa frågor, kontakten med klubbarna med mera, säger Christian Ehn, ordförande i FSE.

– För att vi ska kunna ta nästa steg som organisation så måste vi vara beredda att satsa dedikerat på den här frågan. Det handlar inte bara om att sälja Svensk Elitbandy, utan också till stor del om att marknadsföra ligorna och sporten på ett bra sätt. Vi behöver stärka upp våra intäktsflöden genom att få in fler intressenter och partners som vill satsa på ligorna samtidigt som vi växer ute i klubbarna. Detta med befintliga partners, nya partners och på ett nytt sätt. Vi har gjort mycket bra saker och Thomas har en stor erfarenhet, vilket nu är en bra grundplåt för ett arbete som ska ta oss in i framtiden.

Arbetet kommer till viss del att vara inriktat mot affärsutveckling på central nivå, men huvudsakligen mot att arbeta tillsammans med klubbarna för att utveckla de lokala affärerna och partnersamarbeten.

– Vi har jobbat med det här på många sätt genom åren, men förra våren landade vi i en slutsats att den stora utvecklingspotentialen finns ute i klubbarna. Visst ska vi fortsätta arbeta på att stärka ligan centralt, men all erfarenhet och fakta vi har säger att den stora potentialen finns i att stärka klubbarna lokalt. I det arbetet kommer Thomas att aktivt kunna stötta och hjälpa klubbarna från ax till limpa. Det är den utgångspunkt vi har nu, säger Christian Ehn.

Mårtens själv ser fram emot en återkomst till bandyns värld och anser sig redan från start ha en relativt bra bild över både nuläge och vad som behöver göras framöver.

– För det första så känns det väldigt roligt och inspirerande att komma tillbaka till bandyn efter att ha varit borta i två år. Det är ett ärofyllt uppdrag att få vara med och utveckla Svensk Elitbandy och jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med klubbarna och stötta dem i det arbetet, säger Mårtens.

– Vi kommer behöva jobba både lång- och kortsiktigt. Det görs idag jättemånga bra saker hos våra klubbar och det ska vi ta fasta på. Sedan kan jag komma in med min erfarenhet från klubblagsnivå och bidra med input och stöttning för att vi ska kunna driva utveckling på lokal nivå. Bandy är en häftig sport och vi måste våga göra saker på vårt sätt för att fler ska upptäcka det, så mitt jobb blir att stötta klubbarna lokalt i det samt att även driva den utvecklingen centralt. Det är också en väldigt viktig del i det hela för att vi ska ta Svensk Elitbandy framåt.

Thomas Mårtens tillträder sin tjänst i Svensk Elitbandy den 1 april 2024.

Presskontakter:

Christian Ehn, ordförande FSE, 070-699 31 10

Per Selin, ligachef FSE, 070-690 92 45

Thomas Mårtens, affärsutvecklare FSE, 073-066 77 94