Spelschemat 19/20

Med ganska exakt fem månader kvar till seriestart står det nu klart hur spelschemat för Elitserien Herr 2019/20 kommer att se ut. Föreningen Svensk Elitbandy, Svenska Bandyförbundet och klubbarna har enats om ett spelschema.

Kommande säsongs spelschema innehåller ett par nyheter, utöver det faktum att två nya lag gjort entré i form av Åby/Tjureda IF och AIK Bandy. Dels så är seriestarten aningen senare än vad vi vant oss vid under de senaste åren och dels är säkerligen ett par annandagsmatcher som höjer ögonbryn.

– Den senare seriestarten har möjliggjorts tack vare att VM 2020 ligger efter säsong, vilket vi inom Svensk Elitbandy varit med och påverkat internationellt tillsammans med Svenska Bandyförbundet, säger Elitseriens ligachef Per Selin.
– Vi har lyckats få till fler omgångar efter jul, samtidigt som vi i möjligaste mån spelar två omgångar per vecka. Vidare har ambitionen varit att hålla ihop omgångar så långt det har varit möjligt. Andra eventaktiviteter i våra hallar än bandy skapar dock svårigheter då klubbar inte alltid har tillgång till sin arena när de vill.

Vad gäller annandagsbandyn så har en rad faktorer spelat in beslutet att lägga spelschemat enligt nedan. Bland annat vilka klubbars tur det är att ha hemmamatch, de nya lagen i serien och en rad andra faktorer.
– I och med att det varje år kommer upp nya lag i Elitserien skapas det alltid nya annandagsmatcher. Traditionen med annandagsmatch Edsbyn och Bollnäs står sig dock fortfarande stark och ett nytt Smålandsderby dyker upp genom Åby/Tjuredas entré i Elitserien, Åby Tjureda – Vetlanda, konstaterar Per Selin.

Så spelas Elitseriens premiäromgång 2019/20:
Bollnäs GIF – AIK Bandy
Edsbyns IF – Broberg Söderhams IF
Hammarby IF – Åby/Tjureda IF
IFK Motala -Frillesås BK
IFK Vänersborg – Sandviken AIK
Västerås SK – IK Sirius
Villa Lidköping – Vetlanda BK (2 nov)

Så spelas annandagsbandyn i Elitserien 2019:
Edsbyns IF – Bollnäs GIF
Frillesås BK – IFK Vänersborg
Hammarby IF – IK Sirius
IFK Motala – Västerås SK
Sandviken AIK – Brobergs IF
Villa Lidköping – AIK Bandy
Åby Tjureda IF – Vetlanda BK

Hela spelschemat kan du ladda ner här >>>