Spännande omgång direkt!

Efter 2,5 veckors uppehåll för VM-spel startar Elitserien återigen ikväll den 6 februari kl 19:00. Det bör finnas en revanschlust i många spelare ikväll efter den sorti landslagstruppen fick uppleva i Vänersborg. 

Edsbyns IF – IFK Motala
Svenska Mästarna gick in i VM-uppehållet med en jobbig förlust mot Falu BS i bagaget. Nu ställs man mot IFK Motala på hemmaplan, ett Motala man förlorade mot tidigare under säsongen med 5-3. Edsbyn ligger 4 i tabellen och har fortfarande chansen att avancera ett par placeringar i tabellen under Elitseriens 3 sista omgångar. Däremot får man akta sig då Hälsingerivalerna Bollnäs GIF ligger bara 1 poäng bakom.

Motala i sin tur ligger på en 10e placering i Elitserien, vilket i årets upplaga betyder att man tar sig till åttondelsfinalerna. Däremot måste Motala akta sig för Sirius som ligger hack i häl på en 11e placering (dvs utanför åttondelsfinalerna) med samma poäng men med sämre målskillnad.

Bollnäs GIF – IK Sirius
Sirius 2-4 Bollnäs, Bollnäs 2-3 Sirius, Sirius 3-3 Bollnäs & Sirius 3-4 Bollnäs. Så lyder de 4 senaste slutresultaten mellan lagen. Trots den lilla urvalsstorleken kanske det går att dra slutsatsen att bortalaget har en fördel när lagen möts? Hur som helst finns det även i denna match mycket viktiga poäng att spela för.

Bollnäs GIF slåss för en placering i top 4, som betyder hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Laget ligger för tillfället 1 poäng från sin Hälsingerival Edsbyn och 2 poäng från Västerås SK. Poäng här är ett måste om man inte får hjälp från annat håll. Sirius däremot ligger i ingenmansland, dvs på en 11e placering där man missar åttondelsfinal men klarar sig från kvalet. Slutspelshoppet lever dock i allra högsta grad. Bara målskillnaden stoppar Sirius från att gå om Motala och man är dessutom bara 1 poäng från Broberg som ligger på en 9e placering.

IFK Vänersborg – Hammarby IF
IFK Vänersborg ligger på en 7e placering och kommer om det står sig spela åttondelsfinal. Hammarby ligger på en 6e placering och en direktplats till kvartsfinalerna. Det skiljer 3 poäng mellan lagen vilket innebär att mötet blir en måstematch för Vänersborg om dom ska kunna knappa in på Hammarby. Självklart blir det en viktig match även för Hammarby, då en seger skulle säkra deras plats till kvartsfinalerna.

De fyra senaste mötena har Hammarby vunnit lagen emellan. Men oddsmakarna håller Vänersborg just nu som favoriten.

Västerås SK – IK Tellus
Mesta Mästarna Västerås SK tar emot nedflyttningshotade IK Tellus. Tellus ligger sist i tabellen och har 2 poäng upp till Frillesås. Västerås SK ligger på en 3e placering och ses som stora favoriter i kvällens drabbning. Men Tellus kan hålla hoppet uppe då man spelade jämnt mot Västerås i november när man föll med 2-3. Förlorar Tellus ikväll måste man få hjälp av Falu BS som spelar mot just Frillesås ikväll.

Frillesås BK – Falu BS
Båda lagen ligger på en kvalplats och båda behöver kvällens poäng. Falu BS ligger bättre till då man har 5 poäng till godo ner till IK Tellus samtidigt som det finns 6 poäng kvar att spela om i grundserien. En poäng här och man är tillfälligt säker. Frillesås BK däremot lever farligare med bara 2 poäng från IK Tellus, Frillesås har även en sämre målskillnad vilket betyder att en förlust här och en seger för Tellus resulterar i att laget hamnar sist i tabellen. Det kommer garanterat vara spännande på Sjöaremossen ikväll och många ögon kommer stirra mot resultattavlan och hur det går mellan Västerås SK – IK Tellus.

Vetlanda BK – Sandvikens AIK
Vetlanda är troligen revanschsugna efter deras storförlust (11-2) borta mot Sandviken i början av säsongen. Laget har en teoretisk chans att fortfarande nå direktplats till kvartsfinalerna även om chanserna är minimal. I övrigt sitter laget tryggt på slutspelsplats. Sandvikens AIK kämpar för att behålla sin viktiga 2a placering i tabellen som innebär hemmafördel både i kvartsfinal och semifinal. Visst har laget en teoretisk chans på seriesegern, men att Villa Lidköping skulle förlora sina 3 sista matcher samtidigt som Sandviken själva tar full pott och kämpar ikapp 37 mål i målskillnad känns föga sannolikt. Men större mirakel har skett i sportuniversium.

Villa Lidköping BK – Broberg/Söderhamn
Villa Lidköping har chansen att säkra seriesegern inför hemmapublik, men tro inte att Broberg kommer att ge sig enkelt. Broberg sitter med sina 18 poäng på en 9e placering och har bara 1 ynka poäng till godo ner till Motala och Sirius. Slutspelsplatsen är därför långt ifrån säkerställd.

Broberg tog en viktig seger innan VM-uppehållet mot Västerås SK när man slog Mesta Mästarna på hemmaplan med 6-5. Villa Lidköping däremot spelade 3-3 borta mot Motala innan uppehållet. Vi får se vem som kommer in med bäst form när Elitserien återigen drar igång.

Kan du inte vara på plats ikväll för att se någon av dessa matcher?

Då finns det möjlighet att följa dom live på http://www.bandyplay.se för antingen 129kr per match ett dagspass för 189 kr. Med ett dagspass får du tillgång till alla kvällens matcher, vilket är passande för en spännande omgång som denna.