Slutspelsdagar varannan dag – Vi gillar läget!

5 omgångar kvar! Kvartsfinalerna startar fredag den 16 februari. Sen är det i princip slutspel varannan dag fram till en eventuell 5:e avgörande semi söndagen den 11 mars.
– Vi gör detta för att så många som möjligt ska kunna se fler matcher, både på arenorna och Bandyplay, säger ligachefen Per Selin.

Slutspelsplaneringen är ett pusslande som ska ta hänsyn till flera olika parametrar.
– Fyra (4) av våra klubbar delar på två (2) arenor. Slutspel och kvalserier får svårt att spela samma dag och så vidare. Dessutom ska hänsyn tas till andra serier som till exempel Elitserien dam och juniorelitserien. Många av våra klubbar har dessutom många duktiga juniorer, som många gånger dubblerar sitt spel i både elitlaget och juniorlaget. Dock har vi gemensamt beslutat att elitlagets spelschema går i första hand vid eventuella krockar. Självklart är det upp till klubbarna själva att besluta var spelarna  ska spela i för lag vid krockar med samma matchdagar, säger Per.

Vi lägger vissa kvarts- och semifinaler över olika dagar för att vi vill skapa möjlighet att se fler matcher av respektive slutspelsomgång. Både på arenorna och på Bandyplay. Att vi spelar matcher i princip varannan dag gillar många av lagen. Slutspelstempot är något många lag gillar och tiden vi har för att spela slutspel kräver också tufft matchschema. Ambitionen och målsättningen är att redan nästa säsong skapa en till vecka för slutspel. För att möjliggöra detta måste Bandyfinalen spelas en vecka senare. Vi jobbar tillsammans med Uppsala på att få till den flytten.

Vi gillar läget och ser fram emot många slutspelsmatcher och massor av publik på våra arenor och på Bandyplay!

Så spelar vi slutspel och kval >>> (extern länk)

Spelordning slutspel för nedladdning (pdf)