Slutspel och kval 2019

Om drygt en månad inleds slutspel och kval i Elitserien. Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har sammanställt speldagar för de olika slutspelen och kvalspelen. Fram med almanackan och planera in kommande matchdagar.

– Som vanligt är det många parametrar att ta hänsyn till. Den här säsongen är dessutom bandyn med i Universiaden plus att finalhelgen är framflyttad en vecka. Utöver detta spelas F17- och P17-VM senare än vanligt, vilket gör att ungdomsslutspelen anpassas efter detta. Det har gjort att pusslet har varit svårare att lägga än vanligt, säger Micke Eriksson, tävlingsansvarig på Bandyförbundet.

Elitserien herrar har även detta år spridit ut speldagarna i både kvart och semi för att så många som möjligt ska kunna se matcherna på arenorna och Bandyplay. Noterbart är även att spelordningen för de olika slutspelsgrupperna tar hänsyn till arenatekniska problem som kan uppstå om Villa Lidköping och Västerås går långt i slutspelet.

Slut – och Kvalspel Elit till P16 181230

Så här spelas slutspel och kval >>>

Not:
– Om Västerås SK kvalificerar sig till semi och har favören av ev. semi 5 hemma så spelas båda semifinal matcherna den 18 mars pga arenatekniska problem.
– Beslut om att ev. spela Semi 5 den 16 mars tas i samråd med de fyra semifinal lagen.
– Pga arenatekninska problem kommer Villa Lidköping vid erhållen slutspelsplats tillhöra grupp B i spelordningen i kvarts- och ev semifinal.