Skirö-stjärnan säker – ”Det blir första gången nu”

Förra säsongen blev inte vad Skirö AIK hade hoppats på och laget missade tillslut slutspel helt. Nu är det dock optimistiska vindar som blåser i de småländska skogarna inför lördagens tv-sända hemmamöte med Skutskärs IF.

Talangfabriken Skirö AIK brukar normalt sett tävla med grannarna Vetlanda BK om att vara den elitklubb i Sverige som varje år blir mest söndervärvat av andra klubbar, men till den här säsongen ser det annorlunda ut hos småländskorna. Försvararen Emma Janhunen har visserligen lämnat för spel med Västerås SK, men i övrigt är laget praktiskt taget intakt. Något som ger anfallsstjärnan Emma Drott en god känsla inför lördagens tv-sända hemmamöte med Skutskärs IF.

– Det känns jättetryggt. Vi är nästan alla i samma ålder och de flesta har spelat ihop sedan vi var små, så vi har en väldigt god sammanhållning. Det hoppas jag också visar sig på isen, att vi är samspelta, säger Drott.

En av de många lovande spelare som gått vägen via Skirö och vidare kommer dock stå på andra sidan under lördagen. Edit Ljung lämnade Vetlanda-klubben för spel i Skutskär inför förra säsongen och vann direkt den interna poängligan med 27 pinnar på 17 matcher i grundserien. En spelare att hålla koll på för Skirö, men Emma Drott säger sig veta vart hon har sin tidigare lagkompis.

– Vi vet ju hur hon spelar och hur hon fungerar. Det får bli lite småfula grejer (skratt). Nej, men det är lättare för oss att utnyttja att vi känner henne än tvärtom. Hon är ju ensam, säger Drott.

Efter premiärförluster mot Sandviken (3-6) respektive Villa Lidköping (0-13) är det två lag i jakt på säsongens första seger som möts i Hydro Arena, men 18-åriga Drott menar att det fanns mycket positivt att ta med sig från insatsen mot Sandviken.

– Jag tycker att det var en ganska bra start med tanke på att Sandviken har blivit väldigt bra. De har ju värvat väldigt mycket nu, så jag tycker att vi gör det väldigt bra. Det är klart att vi hade hoppats på vinst, men det kommer fler chanser, säger hon.

Och den första av ”fler chanser” kommer som sagt redan under lördagen. Det mot ett motstånd som Skirö aldrig tidigare har besegrat i tävlingssammanhang, men förra säsongens interna poängligavinnare är säker på att det blir en historisk första seger mot Skutskär under lördagen.

– Vi är riktigt taggade redan nu och vi känner att det här är en match där vi har chansen. Vi har aldrig slagit dem tidigare, så det blir första gången nu, konstaterar Emma Drott.

Se lördagens möte mellan Skirö AIK och Skutskärs IF direkt på Bandyplay med start 13.50 >>

Foto: Stewe Jonsson

Text: Martin Gustafsson – martin@elitserien.se