Sirius lanserar personliga videohälsningar – ”Kommer sprida mycket glädje”

Kommande fredag lanserar IK Sirius Bandy vad man kallar för Blåsvarta memmos, ett sätt för supportrar och andra att beställa personliga videohälsningar från föreningens spelare och profiler.

Nya och kreativa intäktskällor har varit ett återkommande tema för idrottsföreningar under det senaste året och i linje med det lanserar IK Sirius Bandy kommande fredag ”Blåsvarta memmos”. Det är en egen version av den populära tjänsten memmo.me där supportrar kommer kunna beställa personliga videohälsningar från föreningens spelare. Ett nytt grepp som Uppsalaklubben ser många positiva uppsidor med, både för ekonomin och för föreningens och spelarnas varumärken.

– Vi tror att det här kommer vara en uppskattad tjänst hos våra supportrar. Tjänsten kommer sprida mycket glädje och vi tror dessutom att det kommer stärka banden mellan våra anhängare och a-laget, samt även stärka spelarens eget varumärke, säger Johnny Helmersson, marknadskoordinator på Sirius Bandy, i ett pressmeddelande.

Initiativet kommer efter en säsong där Sirius känt att föreningens fokus har legat på sociala engagemang och projekt inom ramen för det man kallar ”Hoppfull framtid”. Nu när säsongen är över känner Johnny Helmersson och hans kollegor att det finns tid och möjlighet att släppa ut mer kreativitet och nyheter.

– Vi har inte dragit några extrema växlar på digitala kampanjer och sådär. Vi har gjort lite enklare ”standardsaker” där för att istället lägga mer energi och tid på vår sociala verksamhet. Nu när säsongen är över så känner vi att vi kan satsa lite mer på de här idéerna vi har haft och lägga krutet där, säger Helmersson till elitserien.se och fortsätter:

– Vår utmaning som förening har länge varit att vi behöver hitta intäkter över hela året och inte bara under den extremt korta bandysäsongen. Här har vi ett exempel på en bra produkt som rullar hela året om, för vi ska komma ihåg att det inte är helt enkelt att vara bandysupporter heller. Allting kommer på en gång. Du ska köpa säsongskort, medlemsskap, tv-abonnemang och hur mycket som helst.

Helmersson menar att idéen om videohälsningar direkt möttes med entusiasm från spelarna själva och att planen på sikt är att även kunna involvera klubbikoner som Andreas Eskhult och Ulf Fredin för att bredda memmo-katalogen. Siriusstjärnan Ted Haraldsson menar att projektet känns som ett bra sätt att knyta starkare band mellan spelarna, föreningen och supportrarna.

– Vi ska vara med och dra vårt strå till stacken. Om vi kan vara bra förebilder gentemot barn, unga och alla andra Siriussupportrar och göra dem glada så ska vi göra det. Allt hänger ihop. Från ungdomsverksamhet till intäkter, intresse och interaktionen med oss A-lagsspelare också, säger 31-åringen till elitserien.se.

Läs mer om Sirius lansering av ”Blåsvart memmo” på siriusbandy.se >>