Seriesegrarna prisades i Lidköping

Svensk Elitbandy har, tillsammans med Bonnier, återinfört den vinstpremie som delas ut till seriesegrarna i Elitserien Dam och Herr. I år gick båda checkarna till Villa Lidköping BK.

Efter händelserika grundserier stod Villa Lidköping BK nyligen som seriesegrare både i Elitserien Dam och Herr. Något som innebar att de under måndagen tilldelades en vinstpremie om 100 000kr per lag. En premie som Föreningen Svensk Elitbandy kunnat återinföra med hjälp av det tv-avtalet med Bonnier News. Dessutom är vi glada över att kunna konstatera att det numera är samma premie både på dam- och herrsidan.

– Visst är allas blickar fästa på SM-pokalerna och Bandyfinalerna i Västerås den 16 mars, men det är en stark prestation att vinna en lång grundserie och det känns bra att vi återigen kan premiera detta med hjälp av Bonnier News. Det har även varit principiellt viktigt för oss att ha en likställd vinstpremie mellan Elitserien Dam och Herr, så visst känns det även bra att vi fått det på plats, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Prischeckarna delades ut i samband med herrarnas kvartsfinalmöte mellan Villa Lidköping och Gripen Trollhättan under måndagskvällen. Prisutdelare var Svensk Elitbandys ligachef Per Selin och styrelseledamot Rogher Selmosson och mottagare för Villa Lidköping BK var ordförande Per Alexandersson.

– Nu ser vi med spänning fram emot ett fortsatt högintressant slutspel på herrsidan och sedermera även ett lika nervkittlande dito på damsidan, avslutar Per Selin.

Foto: Team Sören/Fabbe