”Semifinalerna blir enormt jämna”

Jämna drabbningar, som troligen går hela vägen till femte avgörande match. Bandyplays kommentatorer Kristoffer Svensson och Pelle Marklund tippar semifinalerna. – Jag tror att Daniel Berlin avgör femte matchen i Lidköping med ett långskott, säger Kristoffer Svensson.

Jämna drabbningar, som troligen går hela vägen till femte avgörande match.Bandyplays kommentatorer Kristoffer Svensson och Pelle Marklund tippar semifinalerna.
– Jag tror att Daniel Berlin avgör femte matchen i Lidköping med ett långskott, säger Kristoffer Svensson.

Kristoffer Svensson och Pelle Marklund har varit flitiga kommentatorer den här säsongen på Bandyplay. Det betyder att de kan mycket om de fyra klubbar som nu brakar samman i semifinal, Villa–Bollnäs och Edsbyn–Sandviken.

Kristoffer Svensson kommenterar Villa Lidköping-Bollnäs på onsdag:

– Jag har ju sagt hela säsongen att Bollnäs vinner SM-guld. Så även om Villa har imponerat kan jag inte gå ifrån mitt tips. Det kommer bli tuffa kamper, men Bollnäs vinner med 3–2 i matcher. Och Daniel Berlin avgör med ett långskott i femte matchens 87:e minut…

Vad talar för att Villa ska vinna?
– Det är ju ett helt nytt Villa som hotar motståndarna med fler spelare. Magnus Muhrén har satt sin prägel på laget och det finns inte så mycket att förbättra egentligen.
– Och försvarsspelet är helt annorlunda jämfört med några år sen. Nu släpper dom max fyra mål per match.
– Men jag är lite frågande till Villas målvakter. Och jag blev faktiskt chockad när Jesper Thimfors kom in istället för Jon Karlsson mot Vänersborg. Nu vet jag inte vem som är uttalad förstamålvakt.

En okänd faktor som kan bli Bollnäs fördel: vädret.
– Om det blir snöigt och jobbiga väderförhållanden på Sävstaås så kommer Villa att hata det. De vill hålla bollen på isen.

Vad i Bollnäs imponerar mest på dig?
– Defensiven. Att släppa in bara 70 mål i grundserien är ju galet bra. Andreas Westh, Jens Wiik och Samuli Helavuori har ju en enorm rutin i defensiven.
– Och stundtals kan Patrik Aihonen i målet vara grym, men han kan även få blackouter då och då.

Pelle Marklund kommenterar Edsbyn–Sandviken onsdag 15 mars:

– Det här kommer troligen bli lika jämna matcher som Sandviken–Västerås. Väldigt små marginaler kommer att avgöra, så jag avstår från att tippa. Men det lär troligen bli en femte avgörande match.
– Den kvartett spelare som lyckas bäst kommer att avgöra för sitt lag. I Edsbyn tänker jag på Anders Svensson, Hasse Andersson,  Tuomas Määttä och Oskar Wikblad.
– Oskar har jag blivit väldigt förtjust i under säsongen. Jag har ju förstått att han varit bra, men inte så HÄR bra!
– Sandvikens fyra spelare som måste lyckas är förstås Joel Othén, Erik Pettersson, Christoffer Edlund och Daniel Mossberg.
– Sandviken hade ett extremt dåligt hörnskytte under grundserien, men i kvartsfinalerna började de plocka viktiga hörnmål. Nu när det är slutspel verkar SAIK ha vaknat.

Så spelas semifinalerna:

Ons 8 mars – Villa Lidköping–Bollnäs GIF
Bandyplay.se för 99 kr:
https://www.bandyplay.se/live/2177

Tors 9 mars – Edsbyn–Sandvikens AIK
Bandyplay.se för 99 kr:
https://www.bandyplay.se/live/2196

Lör 11 mars – Bollnäs GIF–Villa Lidköping och Sandvikens AIK–Edsbyn
Bandyplay.se för 99 kr:
https://www.bandyplay.se/live/2178
https://www.bandyplay.se/live/2197

Tis 14 mars – Villa Lidköping–Bollnäs GIF
Bandyplay.se för 99 kr:
https://www.bandyplay.se/live/2179

Ons 15 mars – Edsbyn–Sandvikens AIK
Bandyplay.se för 99 kr:
https://www.bandyplay.se/live/2198