Semifinal 3 mellan Villa Lidköping och Sandviken inställd

Den tredje SM-semifinalen mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK kommer inte att spelas under torsdagskvällen. Detta på grund av covid-19 inom Sandvikens AIK.

Det är på grund av befarad covid 19-smitta på stora delar av Sandvikens AIK:s spelartrupp som laget tvingas lämna walk over till torsdagens SM-semifinal borta mot Villa Lidköping. Det innebär, rent sportsligt, att Villa vinner den tredje semifinalen och nu leder matchserien med 2-1 i matcher.

Hur möjligheterna ser ut att semifinal fyra ska kunna spelas som planerat, på lördag, återstår att se och beslut tas först efter svar på tester.

– SAIK har hanterat den uppkomna situationen på ett prickfritt sätt då de haft en löpande och bra kontakt med Svenska Bandyförbundets covidgrupp, men tyvärr har det som inte fick hända hänt. Nu är det dessvärre bara för oss att invänta testsvaren för att se vilken lösning vi kan hitta för semifinal fyra, säger Per Selin, ligachef Svensk Elitbandy.

Under torsdagskvällen spelas den tredje semifinalen mellan AIK och Edsbyn. Se matchen direktsänt på Sportbladet Play med start 17.35.