Säsongsplanen uppdaterad på nytt – sista omgången flyttas fram

Under fredagen fattade Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté, i samråd med Svensk Elitbandy, beslut om att uppdatera säsongsplanen för Elitserien Herr på nytt.

Vid Svenska Bandyförbundets tävlingskommittés veckoavstämning har det åter igen tagits beslut om att uppdatera säsongsplanen för Elitserien Herr. Bland annat flyttas sista spelomgången fram till den 19 februari, vilket i sin tur skapar ytterligare reservdagar för eventuella matchflyttar. Anledningen är att pandemin fortsatt sätter press på förbundsserierna med många matchflyttar som resultat.

Den tidigare reviderade säsongsplanen innehöll bland annat fler reservdagar än den ursprungliga planen. Den nya säsongsplanen som gäller från och med 14 januari innehåller nu ytterligare fyra reservdagar bland annat till följd av att säsongen förlängs med en vecka i februari. Tävlingskommittén har också beslutat att antalet kvartfinaler i elitserien säsongen 2021/2022 avgörs på tre matcher i stället för fem.

– I och med att vi flyttar sista omgången till lördagen den 19 februari, tvingas vi skjuta fram slutspelet. Detta innebär i första hand att vi förkortar matchserien i samtliga kvartsfinaler till bäst av tre i stället för bäst av fem. Semifinaler är tills vidare bäst av fem, men i en gynnsam utveckling av pandemin skulle vi eventuellt kunna återgå till bäst av fem vad gäller kvartsfinalerna också, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Föreningen Svensk Elitbandy fortsätter att vara högst delaktiga i alla dialoger rörande dessa frågor och det med främsta fokus att tillvarata våra ligors intressen att göra slutspelet så optimalt som möjligt i detta komplicerade läge, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Svenska Bandyförbundets tävlingsenhet, i samråd med Föreningen Svensk Elitbandy (FSE) och Svenska Bandyförbundets covid-grupp, kommer att vara fortsatt snabba och flexibla i arbetet med att finna de bästa sportsliga och hälsomässiga lösningarna för att genomföra säsongen.