SAIK Bandy vill ge alla en fin jul – ”Ett fantastiskt engagemang”

Sandvikens AIK Bandy vill att alla barn och familjer ska få en fin jul. Detta genom att gå in i det lokala projektet Julgåvan i Sandviken.

Idrottsföreningarnas betydelse i sina lokalsamhällen är stor och nu visa Sandvikens AIK Bandy det genom att gå in i det lokala projektet Julgåvan i Sandviken. Arbetet är en del av samarbetet Handslaget, ett samarbetsprojekt för det lokala samhället mellan de tidigare bittra rivalerna SAIK och Sandvikens IF, och går ut på att ge alla barn och familjer möjligheten att få ett fint och trivsamt julfirande.

– Genom samarbetet Handslaget har vi stor kraft och bra resurser för att bistå som samarbetspartner till dessa eldsjälar som startat detta i Sandviken. Vi hoppas många vill vara med och bidra till att ge fler barn en härlig jul, säger Rafi Markarian, klubbchef i SAIK Bandy.

Julgåvan i Sandviken, som tidigare hette Julhjälpen, har funnits i fem år och nu går de båda lokala idrottsjättarna in som partner för att stötta projektet på dess fortsatta väg framåt. Föreningarna kommer att ha en organiserande roll i arbetet och även bistå med ett swishnummer dit personer kan bidra med ekonomiskt stöd.

– Det här har blivit så stort att vi måste ha en struktur och ett upplägg som håller även om någon av oss skulle kliva av. I och med det här får Julgåvan mer legitimitet och vi hoppas att det kan inspirera fler orter till att ta efter. Det finns ju lokala föreningar, företag och privatpersoner överallt som vill hjälpa till, säger Annie Markarian, en av de huvudansvariga för Julgåvan i Sandviken.

Förra året hjälpte organisationen cirka 140 barn med julklappar och julmat och alla övriga intäkter skänktes till Gävle Sjukhus för inköp av böcker och leksaker till barnen.

– Det är ett fantastiskt stort engagemang över hela stan, det är många som känner att det är jul på riktigt när man får se barnens lycka, säger Annie Markarian.

För att hjälpa till, eller om du känner att din familj är i behov av hjälp till julen, kan man söka på Julgåvan i Sandviken på Facebook.

Vill man bidra ekonomiskt till ”Julgåvan i Sandviken” kan man göra det genom att swisha in till 123 464 19 08.

Foto: Pressmeddelande, Sandvikens AIK.