Så har ni inte sett bandy förut

Här är ett nytt sätt att visa Elitserien. Per Jarefjord, marknadschef i Bollnäs Bandy, placerade en mini-kamera i en målbur. – Vi har fått massor av positiva reaktioner, så nu ska vi pröva att göra mer, säger han.

Här är ett nytt sätt att visa Elitserien. Per Jarefjord, marknadschef i Bollnäs Bandy, placerade en mini-kamera i en målbur.
– Vi har fått massor av positiva reaktioner, så nu ska vi pröva att göra mer, säger han.

En gopro-kamera (mindre än en handflata) i målburens ena kryss följde Bollnäs-Sirius. Ni ser klippet i länken längst ner i artikeln – när bollen swishar in på hörnor och en straff.
– Nu förstår folk hur fort det går, man ser ju inte bollen. Det hörs ett ljud och det rasslar till i nätmaskorna, säger Per Jarefjord.

Jarefjord hade även placerat en kamera i Bollnäs avbytarbås för att fånga spelarnas reaktioner.
– Det blev ruggigt bra. Daniel Berlin, Christian Mickelsson och Patrik Nilsson hade en enorm inlevelse. Men tyvärr tyckte de att det blev lite för mycket svordomar, så vi använder den inspelningen bara för internt bruk.
Vad sa domarna om kameran?
– De gav klartecken före match. Jag frågade om de ville ha en kamera på hjälmen, och de sa att det inte var några problem om förbundet och tävlingskommittén gav sitt godkännande.
– Det här är ett kul sätt att utveckla bandyn och vi klubbar får ta ett större ansvar att göra tv.

Nu köper Bollnäs in en ny gopro och testar nya vinklar.
– Jag skulle gärna sätta en kamera på målvaktens huvud och visa publiken hur det är att stå där när skotten viner, säger Jarefjord.