Publikinformation: Nya restriktioner från 23 december

Svensk Elitbandy försöker härmed förtydliga vad som gäller på våra arenor i och med de nya restriktioner som träder i kraft den 23 december 2021.

Under tisdagen den 21 december informerade regeringen och Folkhälsomyndigheten om nya restriktioner som träder i kraft den 23 december med anledningen av den ökande smittspridningen i samhället. Nedan försöker Svensk Elitbandy förtydliga vad som gäller för dig som vill gå på elitseriebandy framöver.

Matcher på utomhusarenor:

För matcher på utomhusarenor gäller samma direktiv som tidigare, det vill säga att det inte finns några krav på vaccinationsbevis, avstånd, sittande publik eller liknande. Läs mer om de allmänna råden rörande offentliga tillställningar >>

Matcher i inomhusarenor:

Matcher i våra inomhusarenor omfattas per den 23 december av nya restriktioner. Detta innebär i korthet att:

  • Har arrangören begränsat publik till max 500 personer och krav på vaccinationsbevis ska alla åskådare anvisas sittplats. Sittplats får markeras på ståplatsläktare med normalt avstånd mellan varje plats. Har arrangören inte krav på vaccinationsbevis gäller avstånd minst 1 meter och max antal i sällskap 8 personer.
  • Har arrangören fler än 500 personer i publiken gäller krav på vaccinationsbevis och anvisad sittplats, avstånd om minst 1 meter och max 8 personer i sällskap. Man får även här markera sittplats på ståplatsläktare, men kravet på 1 meters avstånd åt alla håll samt max antal i sällskap 8 personer gäller.

Kontakta din klubb för mer information om hur deras arrangemang ser ut och vad du behöver tänka på innan du går på match hos dem. Mer allmän information om restriktionerna och idrotten finns på Riksidrottsförbundets hemsida.

Entré med Svenska Bandyförbundets legkort under nuvarande restriktioner:

Med benämningen ”förbundets legkort” menas alla typer av legkort/frikort utfärdade av förbundet. Förutom de generella legkorten gäller det även stora grabbar/tjejer samt andra utmärkelsekort.

Utifrån överenskommelse med SBF bestämmer varje klubb själva (gäller klubbar med inomhushallar) huruvida de helt tar bort tillgången av legkortsbiljetter eller hanterar det om tillgång finnes. För utomhusarenor är det som bekant inga restriktioner med begränsade platser, så där gäller legkorten under vanliga premisser. Kontakta respektive klubb för information om hur de hanterar frågan.

Foto: Team Sören/Fabbe