”Pengarna betyder mycket för oss”

1 387 704 kronor. Så mycket pengar kan bandyns ungdomsverksamhet glädjas åt när Gräsroten betalar ut pengar till ungdomsidrotten. – Bandyn är en traditionsstark sport som engagerar många människor. Med pengarna kan ungdomsbandyn fortsätta att utvecklas, säger Lennart Käll, VD på Svenska Spel.

1 387 704 kronor. Så mycket pengar kan bandyns ungdomsverksamhet glädjas åt när Gräsroten betalar ut pengar till ungdomsidrotten.
– Bandyn är en traditionsstark sport som engagerar många människor. Med pengarna kan ungdomsbandyn fortsätta att utvecklas, säger Lennart Käll, VD på Svenska Spel.

Bandyn går framåt i Svenska Spels Gräsroten. I år har 20 735 supportrar valt att stötta de gräsrotsanslutna bandyföreningarna, en ökning med 24 procent jämfört med i fjol. Att fler väljer att stötta bandyföreningarna märks också på beloppet bandyföreningarna får ta del av.

I år får föreningarna dela på 1 387 704 kronor vilket är en ökning med 4,7 procent jämfört med 2015.
I genomsnitt får varje Gräsrotsansluten bandyförening 10 356 kronor.
– Ett fantastiskt sätt för fansen att kunna hjälpa sina föreningar, säger Svenne Olsson, förbundskapten och Brobergs eldsjäl.
– I Broberg har vi marknadsfört Gräsroten hårt i år och det har gett resultat, totalt 54 434 kr till ungdomsbandyn.
– Det betyder jätttemycket, säger Svenne. Det är pengar vi inte budgeterat med. Vi har tagit en investering på 60 000 kr i material till ungdomsbandyn. Nu kan vi prioritera ungdomarna lite mer.