Nytt lag från Stockholm – TBD

Stockholmsklubbarna GT/76, Gustavsbergs Bandy och Tellus startar ett sammansatt P17-lag till bandysäsongen 2020/2021. Det nya laget kommer att spela i Tellus färger och få “artistnamnet” Tellus Bandy (TBD)

Tellus Bandy P 17 kommer bestå av spelare från GT/76 och Gustavsberg Bandy.
Den gemensamma satsningen är ett sätt att erbjuda egna juniorer spel i P17 (pojkallsvenskan), vilket förhoppningsvis gör det möjligt att behålla fler bandytalanger i Stockholm som annars hade sökt sig vidare ut i landet för att få spela på riksnivå. P17-laget kommer ha sin bas i Gubbängens nya bandyhall som kommer stå klar till hösten.

Satsningen är också ett led i klubbarnas långsiktiga ambition att skapa en bred juniorverksamhet. GT/76 och Gustavsberg Bandy kommer fortsätta utveckla den nuvarande breddverksamheten med fler lag i P16, samt P19 (ungdomsallsvenskan).
”GT/76 och Gustavsberg Bandy har under många år samarbetat i olika frågor och har byggt en värdegrund och viktiga personliga relationer över föreningsgränserna, vilket har varit en förutsättning för att få till stånd detta samarbete.

Det känns jättekul att vi har fått med Tellus i den här satsningen, det tillför en tydlig och samtidigt neutral elitkoppling till Juniorverksamheten. Det här är faktiskt en diskussion som startades för flera år sen och nu äntligen fick vi till det” säger Bo Österberg, sportchef i GT/76
”Det nya gemensamma laget är ett sätt att skapa en hållbar satsning och bandyutbildning för våra 17-åringar, och samtidigt behålla och utveckla den viktiga breddverksamheten i våra föreningar,” säger Mattias Dungmar, ungdomsansvarig i Gustavsbergs Bandy.

Tellus har idag två seniorlag samt bandyskola för de allra minsta. Det har länge funnits en ambition att utveckla ungdomsverksamheten, men ett stort hinder har varit den begränsade tillgången till istider på Zinkensdamms IP. ”Det känns därför extra kul att få möjligheten att göra den här satsningen, en bra utveckling för Stockholmsbandyn och hela föreningen säger Malin Wallin ordförande i IK Tellus”
Spelare och tränare från Tellus kommer att hjälpa till med utvecklingen av det nya laget på det sportsliga planet. Tellus kommer dessutom att jobba aktivt med marknadsföring och partnersamarbete för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

”Det här är en fantastisk möjlighet för Stockholmsbandyn”, säger Tellus sportchef Patrik Järmens. ”Vi är väldigt glada över att det finns ett så bra och nära samarbete klubbarna emellan, och hoppas att det ska leda till en ännu större tillgång till talang på hemmaplan.”