Nya cupdraman i helgen – nu med publikfester på läktarna

Publiken är återigen välkommen på de svenska idrottsarenorna i full skala och vad passar då bättre än ännu en helg fullproppad med cupspel både i Lidköping och i Örebro.

Efter ett och ett halvt års väntan kan vi nu äntligen välkomna publiken tillbaka till bandyarenorna i full skala och redan kommande helg finns mängder av bandy i världsklass att passa på att se på, både i Lidköping, Örebro och hemma i tv-soffan.

Under fredagen inleds Svenska Cupen Herr i Sparbanken Lidköping Arena och under tre intensiva dagar slåss åtta lag om säsongens första officiella titel på herrsidan. Hemmalaget Villa Lidköping är regerande mästare, men de blåklädda lär få jämt göra att försvara titeln i konkurrens med bland andra SM-finalmotståndarna AIK, mesta cupmästarna Sandvikens AIK och Västerås SK, som nyligen vann träningscupen Fortaxa Cup. Övriga lag som är med och gör upp om titeln är Edsbyns IF, IFK Vänersborg, Vetlanda BK och IK Sirius.

Biljetter till Svenska Cupen hittar ni här >>

Se alla matcher från Svenska Cupen Herr på Sportbladet >>

Klicka här för att komma till Svenska Bandyförbundets officiella sida för Svenska Cupen >>

Under fredagen startar även PreZero Cup i Örebro där elitserienykomlingarna ÖSK och IFK Rättvik kommer att mäta sina krafter med seriekollegorna IFK Motala och Frillesås BK. Behrn Arena är skådeplats för dessa matcher, men dessvärre kommer det inte finnas möjlighet att erbjuda tv-sändningar från matcherna.

Biljetter till PreZero Cup köps på plats i Behrn Arena och mer information om cupen, samt spelschema, hittar ni här >>

Foto: Stefan Borg