”I mitt sätt att se på det” – Tobias Holmberg

Tobias Holmberg har burit fram VSK i finalerna de senaste åren och det hela började 2009 när han låg bakom alla fem VSK-mål i 5-4 segern över Edsbyns IF, då som 21-åring. Nu siktar VSK på att ta sig tillbaka till nygamla finalarenan. – När man har gjort det en gång tidigare så vill man självklart göra det igen, det skulle kännas magiskt, säger Holmberg om känslan att vinna guld på Studenternas IP igen.

Tobias trivs i Västerås och det syns i statistiken på vilka klubbar han har representerat. Förutom en säsong i ryska Neftyanik har han tillhört VSK sedan bandyskolan i slutet av 90-talet.

– Jag gillar verkligen Västerås, det finns en närhet till det mesta. Mälaren, storstäder och shopping.

När man pratar om VSK och känslan för klubben känner Holmberg en stolthet att få bära klubbmärket.

– Jag känner stolthet när jag hör någon prata om VSK Bandy. Dels för att historian är stark samt att vi ligger i framkant, i mitt sett att se på det, vad gäller utveckling både på och utanför planen.

Kan du förklara mer kring utvecklingen på planen, hur är det ni vill spela bandy?
– Med högt tempo, många passningar, med mycket folk högt upp i banan och en otroligt stark defensiv.

I VSK och i Västerås finns det massvis med kända ansikten som gjort väldigt mycket för idrotten i staden. Men om det är någon Holmberg vill lyfta fram så är det inte en person som gjort avtryck på planen.

– Han är ingen lagkamrat men jobbar för samma förening, Michael Campese. Jag tycker att han gör ett fantastiskt arbete dels för VSK Bandy och sporten i stort. Men också för det samhällsengagemang föreningen har främst genom Schysst Framtid.

Fem snabba till Tobias Holmberg:
Vem har bäst teknik i laget?
Martin Landström

Vem skjuter hårdast i laget?
Patrik Sjöström

Vem blir nästa storstjärna från VSK?
Rasmus Sjöström

Vem är tuffast att möta på isen i laget?
Anders Bruun

Vilka vinner SM-guld 2018?
VSK

Dan Kiwii Persson