Klart: Publiken får återvända till bandyarenorna

Under tisdagen meddelade Regeringen att de restriktioner som funnits kring publiktak och avståndskrav kommer att hävas per den 29 september. Ett besked som får idrottssverige att jubla.

Sedan mars 2020 har hela samhället kämpat mot Coronapandemin och en av många drabbade verksamheter har varit idrottsrörelsen. Tomma läktare har ekat i vad som stundtals känts som en livstid, men under tisdagen kom ett oerhört efterlängtat besked från Regeringen. I och med att vaccinationerna fortsätter att göra framsteg så står det nu klart att såväl publiktaket som avståndskravet på offentliga evenemang slopas från och med den 29 september och i och med det får vi äntligen välkomna alla bandyvänner tillbaka till våra arenor på riktigt igen.

– Det är oerhört glädjande att hela samhället tar steg tillbaka mot ett normalläge och för vår del är det givetvis helt ovärdeligt viktigt att få välkomna vår publik tillbaka till arenorna igen. Det har varit tufft för alla parter under de senaste 18 månaderna, men jag är samtidigt väldigt imponerad över hur väl vi har klarat av det och nu ser vi framåt med tillförsikt, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

– Våra klubbar jublar över det här beskedet och vi kan ingenting annat än instämma. Varmt välkomna tillbaka till livebandyn, kära publik!

Datumet för lättnaderna i restriktionerna gör att det nu finns möjlighet till folkfest i samband med Svenska Cupen Herr i Lidköping 1-3 oktober. Mer information om hur detta kommer att ske och hanteras kommer inom kort.