Joakim ”Bacon” Eriksson: ”Det blir 3-1 i matcher till Villa”

I en intervjuserie möter vi några av seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Joakim ”Bacon” Eriksson. Många har sett honom som skådespelare i SVT-serien Uti bôgda, men han är också Villasupporter sedan mycket unga år.

Du är inbiten Villa-supporter sedan länge, men exakt hur länge?
– Det började kanske 1993 nån gång. Jag var sex-sju år och min bror tog med mig till en match. Han satt i sekretariatet och skötte musiken på den tiden. Jag hittade till klacken direkt och sedan dess har jag missat runt tio hemmamatcher allt som allt.

Har du några uppdrag för klubben?
– Ja. 2008 började jag som materialare för damlaget, men nu sitter jag i sekretariatet och sköter Elitrapport.

Som bandyfan blir man nästan automatiskt ambassadör för sporten. Varför ska man se på bandy enligt dig?
– För att det är världens roligaste sport. Det är fartfyllt och vackert att kolla på. Alltid när jag har tagit med mig nån ny på match har de fastnat för det och tyckt att det varit konstigt att de inte gått tidigare. Jag tog med en ny kompis till en bortamatch mot Vetlanda. Han är ett stort hockeyfan, men fick blodad tand direkt och tyckte att det var roligare än hockey.

Nu hoppas du så klart på Villaguld?
– Ja. Jag har sagt att det blir 3-1 i matcher till Villa mot Bollnäs i semifinalen, och Edsbyn går också vidare, jag kan inte se något annat framför mig.

Och sen i finalen kan det ju gå hur som helst?
– Den vinner Villa.