Jesper Granqvist: ”Det är bättre gemenskap i bandyn”

I en intervjuserie möter vi seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Edsbyns snart 18-årige back och mittfältare Jesper Granqvist.

Förutom bandy har du varit lovande inom både fotboll och slalom. Hur ser det ut med de olika grenarna för dig nu?

– Jag har lagt allt annat åt sidan, nu är det bara bandy fullt ut. Det blev så när jag valde bandygymnasiet här i Edsbyn. Jag kom in på fotbollsgymnasiet i Sundsvall också och var till och med och kollade på lägenhet där, men till slut valde jag bandyn ändå, det kändes roligare som helhet. Det berodde mycket på att det är bättre gemenskap i bandyn, både i laget och runt om. I fotbollen är det mer äta eller ätas.

Du har just kommit hem från ett tre dagar långt läger med P19-landslaget i Västerås. Hur var det?

– Jätteroligt. Vi hade mycket tid tillsammans. Man får se sedan vilka som blir uttagna till VM, men det är viktigt att bara få vara med varandra så att man lär känna varandra.

Det är din andra säsong med Edsbyns a-trupp. Ert nyförvärv Simon Jansson har sagt att det är svårt att tro att du bara spelat sporadiskt förra året eftersom du är så orädd. Hur ser du själv på den här säsongen jämfört med förra?

– Det är jättestor skillnad. Jag har kommit in i tempot på ett annat sätt. Man får acceptera att det inte är juniorbandy, man måste vara mycket snabbare i tanken.

Men du spelar med Edsbyns P19-lag också?

– Ja, jag gjorde min tredje match med dem för säsongen i går (torsdags). Jag har en lite annan roll där och får hålla mer i bollen jämfört med när jag spelar med a-laget, så det är väldigt kul också.