Ingela Johansson: ”Jag gillar att baka så det är ingen uppoffring”

I en intervjuserie möter vi seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Ingela Johansson som i över 20 år försett IFK Motalas A-trupp med fika under både hemma- och bortamatcher.

Du bakar till IFK Motalas A-lag?

– Ja, både till hemmamatcherna och bortaresorna. Jag kan inte svara på hur länge jag gjort det exakt, men det är över 20 år sedan jag började. Vår dotter arbetade i kansliet på den tiden och hade hand om kiosken på matcherna ibland, så jag hjälpte till där. Ibland blev det korv över som spelarna fick, men då var det Jörgen Granberg som sa att ”jag vill inte ha korv, jag vill ha wienerbröd”. Då tänkte jag att wienerbröd blir svårt, men att bullar kunde gå bra, och så har det fortsatt. Numera bakar jag kakor också, och vi har också ett litet fik på arenan där det jag bakat säljs till självkostnadspris.

Annars gör du det här ideellt?

– Ja, det bjuder jag på. För det första är det uppskattat och då är det alltid roligt att göra, och så gillar jag att baka så det är ingen uppoffring. Sedan står jag i kiosken och lagar även lite matchkläder när det behövs.

Hur är det med de ideella krafterna i föreningen annars?

– Vi skulle nog behöva vara fler. Vi har ju skridskofritids på onsdagarna när skolbarn kommer till arenan på eftermiddagen. Det är några gubbar som är engagerade nu, men där behövs det mer folk.