IFK Vänersborg tillbaka i Elitserien – fyller vakans

Efter beskedet att IFK Motala drar sig ur Elitserien Herr har nu IFK Vänersborg, som degraderades den gånga säsongen, tackat ja till att fylla vakansen.

Förra veckan kom beskedet att IFK Motala drar sig ut Elitserien Herr 2024/25 och därmed fanns en vakans att fylla till kommande säsong. Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har arbetat med frågan och nu står det klart hur lösningen ser ut.

Först ut att tillfrågas om att fylla vakansen var IFK Vänersborg, som tidigare i våras slutade trea i kvalet till Elitserien, och nu står det klart att klubben tackar ja till platsen. Därmed förlänger västgötarna sin svit på 38 raka år i bandyns högsta serie på herrsidan.

– Efter flera möten inom föreningen med styrelse och klubbledning samt med spelare och ledare kring herrtruppen känns det väldigt bra att vi är enade i vårt beslut om att spela i Elitserien 2024/2025. Det blir en utmaning, men samtidigt inget vi kunde tacka nej till, det är i Elitserien vi vill vara, säger Tobias Johansson, klubbchef i IFK Vänersborg.

Foto: Patrik Karlsson/bra-bilder.se