Här är trion som leder Hemmafinalen

Lördag 27 mars avgörs årets SM-finaler i Uppsala. Vi kan nu stolt presentera trion som leder sändningen för alla bandyälskare hemma i tv-sofforna.

Finalerna får tyvärr avgöras utan publik i linje med rådande restriktioner för offentliga sammankomster. På finaldagen kommer bandypubliken istället att kunna ta del av bland annat intervjuer, kommentarer från experter och tillbakablickar, men också interagera live och spela BandyQuiz.

– Hemmafinalen är ett initiativ tillsammans med Uppsala kommun för att skapa en finalkänsla även hemma i tv-soffan. Vi kommer bjuda tittarna på alla möjliga inslag i programmet, säger Svenska Bandyförbundets vice ordförande Jesper Kärrbrink, som är programledare för Hemmafinalen.

Till sin hjälp har han två yttersta meriterade experter i studion. Flerfaldiga VM- och SM-vinnarna Johanna Pettersson och Magnus Muhrén.

– Det är två av de allra största profilerna vi har i svensk bandy. Det är dessutom två av de absolut bästa experterna som finns, säger Jesper.

På plats i finalarenan finns dessutom Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson, som kommer att vara flashreporter inne från Recoverhallen.

Hemmafinalen kommer att sändas digitalt på www.bandyplay.se, med start kl.12.00 och avslutas ca kl. 21.00. Det innebär närmare 9 timmar av innehåll kopplat till de två finalsändningarna som går på SVT med matchstart kl. 13.00 (damfinalen) respektive kl. 18.00 (herrfinalen).

HÄR KÖPER DU DIN PLATS TILL HEMMAFINALEN >>

Text: Erik Jonsson, Svenska Bandyförbundet