Han är ny chefredaktör för elitserien.se – “En stor ära”

Sedan en tid tillbaka har Föreningen Svensk Elitbandy nya fingrar bakom tangenterna på hemsida och sociala medier. Detta i form av den nye chefredaktören Martin Gustafsson.

– Det känns verkligen som att vi har potential att göra väldigt mycket bra saker, säger 30-åringen.

Föreningen Svensk Elitbandy stärker upp sin organisation genom att ta in en dedikerad chefredaktör för elitserien.se. Det är Katrineholmssonen Martin Gustafsson, som förra säsongen hade en liknande roll för Bandyallsvenskan, som tagit över spakarna och det med målsättningen att höja ligans både kvalitet och kvantitet på de egna plattformarna.

– Att få jobba med bandy i olika former är en ynnest och att jag nu får chansen att försöka bidra till världens bästa bandyligor ska verkligen bli roligt. Det är en stor ära, säger Gustafsson, som tidigare bland annat även haft uppdrag åt Svenska Bandyförbundet.

Med närmare tio års erfarenhet som frilansande innehållsproducent och skribent inom sportmedia-branschen ser 30-åringen fram emot att få sätta tänderna i såväl herrarnas som damernas elitserie.

– För mig handlar det mycket om att göra analyser kring vad de båda ligorna har för behov när det kommer till kommunikation och vilken typ av profil vi vill sätta på det. Allting för att vi ska göra saker och ting hållbart över tid. För mig är kvalitet och kontinuitet nyckelord och i synnerhet ser jag väldigt mycket fram emot att få försöka lyfta Elitserien Dam när den nu är ny i FSE-familjen, säger Martin.

Ligachef Per Selin menar att rekryteringen är viktig för FSE utifrån flera olika delar.

– Det är av stor vikt för oss att vi har någon som inte bara är bra på att uttrycka sig i skrift och bild, utan som även jobbar med att höja värdet på vårt varumärke genom en bra kommunikation. Det behöver inte betyda en massa texter om hur många mål det blev i den enskilda matchen, utan kanske snarare vad som händer runtomkring isen. Att det sedan är bandykunnig person som sedan många år jobbar i innehålls- och kommunikationsbranschen är ju inte direkt något minus, säger han.

Varmt välkommen till Svensk Elitbandy, Martin Gustafsson!

Kontaktuppgifter:
Martin Gustafsson, chefredaktör elitserien.se
martin@elitserien.se
+46(0)73-716 19 76