Han är hetaste målvakten hittills

Målvakterna har varit i rampljuset under inledningen av Elitserien. Vi listar de 3 hetaste - och tar med en oväntad bubblare.

Målvakterna har varit i rampljuset under inledningen av Elitserien. Vi listar de 3 hetaste – och tar med en oväntad bubblare.

3. Niklas Prytz, Bollnäs GIF
I Bollnäs är det jämnt om förstaspaden mellan Prytz och kollegan Patrik Aihonen. När den förstnämnde fick chansen hemma mot Sandviken tog han den. Trots förlust med 1-4 kunde den unge keepern lämna Sävstaås med huvudet högt. Utan hans räddningar kunde förlusten blivit betydligt större.

2. David Borvall. IFK Vänersborg
Mäktige Borvall var den enskilt största anledningen till att Tillberga fick lämna Arena Vänersborg utan poäng och gjorda mål i den andra omgången. 8-0 skrevs siffrorna till i en match där många menade att bortalaget dominerade spelmässigt i den första halvleken. Det säger en del om vilken gigant han var i målet.
– Det kändes bra. Alltid skönt att ha blankt papper, det är svårt att hålla nollan i bandy, kommenterade han kyligt till Bandypuls.

1. Joel Othén, Sandvikens AIK
Hemvändande Joel Othén har inte gjort en själ i Sandviken besviken så här långt. Efter att ha släppt in 5 mot Villa i premiären har han varit en mur i de två efterföljande matcherna – inte minst mot svenska mästarna Västerås där han storspelade. Förklaringen enligt landslagskeepern själv? Ett lugnare psyke efter åren i Ryssland.
– Jag har blivit ganska bra på att slappna av när det är lugnt. Kan faktiskt stå och fundera på annat då, berättade han i en intervju med Bandypuls.

Bubblare: Markus Karlsson i IK Tellus
Stod för den kanske mest sensationella elitseriedebuten någonsin. I slutskedet av matchen mot Gripen fick han hoppa in efter att Kimmo Kyllönen visats ut.

Enväldig jury: Johann Bernövall