Han åkte 180 mil för att se sitt lag

Stellan Stål älskar sitt Sirius. Så pass mycket att han satte sig på ett flyg till Kalix en onsdag i november - och 37-åringen lät sig inte stoppas av att han var ensam supporter till Uppsalaklubben på plats på Kalix IP, 90 mil från hemmaarenan Studenternas.

Stellan Stål älskar sitt Sirius. Så pass mycket att han satte sig på ett flyg till Kalix en onsdag i november – och 37-åringen lät sig inte stoppas av att han var ensam supporter till Uppsalaklubben på plats på Kalix IP, 90 mil från hemmaarenan Studenternas.

Det blev en lång dag för Stellan som glatt summerar sina många timmar – och 180 mil tur och retur – i bandyns tjänst. En dag som slutade med Siriusseger 5-3 i bortamötet mot Kalix Bandy.

– Dagen var kanon! Flög samma flyg som laget upp till Luleå så vi möttes redan på Arlanda. De vart lite förvånade att jag skulle åka ensam. Jag fick åka med spelarbussen från flygplatsen till Kalix vilket var jävligt skönt, berättar Stellan och fortsätter:

– Jag körde ett eget pregame i hotellbaren innan jag drog ut till arenan strax innan match. Efter matchen, och avtackning av spelarna, så delade jag taxi med en Kalixbo tillbaka till hotellet. Sedan blev det ”after bandy” på hotellet. Satt och pratade med spelarna när de kom tillbaka. Riktigt roligt gäng!

Att han blev just själv på resan var ingenting han hoppats på och det kändes lite tråkigt. Men att han skulle åka var det inget snack om. Resan bokades i samma stund som spelschemat släpptes. Långväga resor är inget ovanligt för Stellan, redan nu laddar han för Vetlanda borta den 2 december.

Har du något tips till andra långväga bortamatch-resenärer?
– Ska man övernatta så är alltid stadshotellet ett hett tips om man vill gå ut. Brukar alltid vara folk i baren. Annars vet jag inte. In ear-hörlurar är guld. Fungerar även som öronproppar om man hamnar bredvid spädbarn på flyget.

Hur var bemötandet från Kalixborna när du kom dit själv?
 Kalixborna är alltid trevliga, det är något man kan lita på! Det började redan på flyget när en äldre herre såg min halsduk och frågade om jag skulle åka upp på matchen. Han hade själv spelat bandy som ung och bland annat spelat fem SM-finaler. Han önskade lycka till! På läktaren träffade jag Kalix damlagstränare. Det är alltid kul att snacka bandy med folk, var man än kommer.

Stellan är positiv till sitt IK Sirius den här säsongen. Han lyfter särskilt fram de många unga talanger som kommit fram genom klubbens egna led.
–  Så här i början av säsongen så är jag ju alltid optimistisk och tror på slutspel, och visst, om allt klaffar så kan det bli så. Men icke-kval tror jag absolut att de klarar. Och nästa säsong blir de nog ännu bättre. Fler juniorer som tar klivet fram, samtidigt som årets juniorer har mer rutin. Det är nästan så att jag längtar till nästa säsong.