Guide: så tar du dig igenom den långa finalveckan

Finalvecka! De sista dagarna innan den stora finalen kan kännas evighetslånga. Hur ska det gå? Vilka lag kommer få lyfta pokalen? Här kommer en liten guide hur du kan hålla dig sysslosatt och samtigt ladda upp på bästa sätt!

Köp din biljett till finalen
Om du inte redan har köpt din biljett är det hög tid att fixa det. Många läktarsektioner är redan utsålda, men än finns det några biljetter kvar på Studenternas! Köp din biljett här!

Titta på tidigare finaler
Ladda upp ordentligt och kom i stämning genom att titta på tidigare finaler. Det finns ju några att välja på – årets final är den 113:e i följd (men alla har inte varit TV-sända, förstås).

Plugga på om finallagen
Västerås x2, Villa och Skutskär. Det är lagen som ska mötas i damernas och herrarnas finaler. Du kanske redan vet allt om ditt eget lag – men vet du allt om de andra? Plugga på och kom förberedd till Uppsala!

Ta en semestervecka i Uppsala
Redan nu andas Uppsala SM-final. Har du inget bättre för dig – eller om du ändå tänkt ta en klimatsmartare semestervecka under våren – så är det här ett ypperligt tillfälle att också komma i finalstämning.

Packa portföljen
Vad ska du ha med dig? Vad ska du ha på dig? Börja förbered packningen så att du inte glömmer något!

Införskaffa en portfölj
Har du ingen portfölj? Skaffa en! I Uppsalas second hand-butiker flyger de av hyllorna under finalveckan. Lite lugnare är det i resten av landet.

Hårdbevaka vädersajterna
Handen på hjärtat: marsvädret kan vara oförutsägbart. Vem minns till exempel inte finalen mellan Bollnäs och Hammarby 2010, när snön föll i massor över Studenternas? Se till att ha koll på vädret och klä dig därefter!

Tvätta supporterprylarna
Tröjor, halsdukar, mössor… de har använts flitigt under vintern. Nu är första uppehållet sedan VM att faktiskt tvätta dem igen. Kom fräsch till Studan!

Planera inför finaldagen
Det är inte bara själva matchen som är på finaldagen. Bandyfrukost serveras på restaurangerna runtom i stan, och de fylls upp snabbt. Planera din dag i Uppsala för att få den bästa möjliga upplevelsen!

Läs mer om Bandyfinalen på bandyfinalenuppsala.se och köp din biljett här.