Guide: Så ser du bollen under bandyslutspelet

För alla er icke-bandyfrälsta: det är bandyslutspel! Och hög tid att bli frälst. Men, för att göra saker lite enklare har vi satt ihop en liten guide till en av de vanligaste frågorna: hur man gör för att se se bollen.

Öppna ögonen
Det här är det absolut första steget och en grundförutsättning för att du någonsin ska kunna se bollen. Slå upp korpgluggarna!

Följ spelrörelserna
Skämt åsido – bollen är faktiskt liten i förhållande till spelytan och inte helt lätt att se. De flesta som tittar på bandy följer faktiskt hur spelet rör sig mer än bollen, vad de än säger själva.

Kolla var spelarna tittar
Har du inte riktigt fått snits på spelrörelserna? Ett tips kan vara att kolla var spelarna själva tittar. De flesta har blicken i området där bollen befinner sig, oavsett var de själva är på planen.

Skaffa en kikare
Är du inget fan av vanliga metoder går det förstås att investera i redskap. Detta fungerar dock otroligt dåligt på TV-matcher, vill vi understryka.

Fråga!
Där det finns bandy finns det bandyfrälsta. Fråga någon som står nära dig om spelet, och du kommer förmodligen lära dig en hel del mer än du hade planerat!