Gripen först ut med Familjefesten

När Elitseriesäsongen nu drar igång så är det med familjefest i Slättbergshallen. Ett koncept som kommer att spridas över hela Elitserien Herr under säsongen 2022/23.

Under fredagskvällen inleds Elitserien Herr med sex glödheta matcher. För nykomlingarna Gripen Trollhättan inleds dock det nya äventyret i högsta serien under lördagen med hemmamöte med de regerande svenska mästarna Edsbyns IF. En match som inte bara ramas in av Trollhättebornas förlösta längtan efter elitseriebandy, utan även av säsongens första upplaga av Familjefesten.

Konceptet är framtaget av Svensk Elitbandy i syfte att fokusera arbetet med publikrekrytering till barn och unga och som en del i arrangemanget kommer klubbarna bland annat dela ut matchbiljetter till skolbarn och låta barn få testa på att vara exempelvis tränare eller intervjua spelare. Dessutom kommer det finnas idolkort för autografskrivning i FanZone och godisregn. Under säsongen kommer alla lag i Elitserien Herr arrangera minst en familjefest var och först ut är alltså Gripen Trollhättan BK.

– Det är en bra match för oss att ha Familjefesten eftersom det är en av få matcher som är en lördagseftermiddagen på en bra tid. Sedan är det klart att det är mycket som ska fixas när vi är nya i Elitserien. Det är idolkort, FanZone och allt möjligt, men det ska bli ett otroligt trevligt arrangemang, säger Per Skoglund, ordförande i Gripen Trollhättan BK.

– Vi ser att vi har en växande ungdomsverksamhet i allmänhet och en växande flickverksamhet i synnerhet, så det är klart att vi vill involvera och få familjerna att även gå på våra A-lagsmatcher. Nu ska alla våra ungdomslag gå på matchen på lördag och kan vi då även få med föräldrar och mor- och farföräldrar så kan det verkligen bli den Familjefesten vi vill ha.

Barn och ungdomar är elitseriebandyns mest prioriterade målgrupp och målsättningen med projektet är att skapa starka upplevelser för framtidens kärnpublik inom bandyn.

– Det är utan tvekan så att vi behöver jobba aktivt tillsammans med våra klubbar för att locka nya generationer bandypublik. Vi har en stark tro på att det här upplägget kommer att göra det väldigt roligt för alla barn att gå på bandy på våra arenor under säsongen, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Foto: Gripen Trollhättan BK.

Text: Martin Gustafsson – martin@elitserien.se