Glenn Nylund: ”Jag har sålt sommarstugan”

I en intervjuserie möter vi några av seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Brobergs funktionär och eldsjäl Glenn Nylund.

Det sägs att du nästan bor på arenan. Berätta om ditt förhållande till Broberg.

– Jag har aldrig varit med som spelare, men jag blev invaggad via Roland ”Paris” Strandlund på 70-talet. Sedan har jag jobbat ideellt på olika sätt, och nu sedan jag blev pensionär och vi byggde den nya anläggningen (Helsingehus arena) är jag där sju dagar i veckan. Jag har sålt sommarstugan, för jag hade ingen användning för den längre. Jag har fått ett nytt liv via anläggningen. Man träffar folk från hela Europa.

Ge ett exempel på hur en dag kan se ut.

– Jag och Peter Fryklund ser till att logistiken fungerar hela tiden. Det är mycket verksamhet som händer i arenan med träningar, matcher och läger. Förutom det så bedriver Broberg bandyfritids en gång i veckan. Dit hämtas barn från åk 1 till åk 5. Där deltar ca 120 deltagare per gång. Före detta etablerade spelare är med och hjälper till och Broberg lånar ut material till barnen om det behövs. De tränar skridskoåkning och lite småteknik. Den sociala biten är viktig, men förhoppningsvis genererar det något tillbaka till klubben också.

Har du några uppdrag i samband med A-lagets matcher?

– Jag är domarvärd, lagvärd och pressvärd. Jag är lite hustomte, tycker om att vara bland folk.

Helsingehus arena är öppen för allmänhetens åkning sommartid även i år?

– Ja, vi ska ha stängt två månader på våren för att förbättra isen, men sedan öppnar vi igen och kör midsommarbandy och sommarbandyskola 27 juni-1 juni. Vi har märkt att det är många från Mälardalen som åkt hit och haft semester och kombinerat skridskoåkning med bad. Det är också lag från Mälardalen som kommer hit på sommarläger, och då syr vi ihop allting åt dem.