Glada miner när damklubbarna diskuterade utveckling

Nyligen träffades klubbarna i Elitserien Dam för ett givande heldagsmöte med fokus på evenemang, sponsringsarbete och kommunikation. En träff som uppskattades av klubbarna själva.

En välkänd utmaning för elitklubbarnas gemensamma arbete är den, många gånger, stora skillnad som finns i föreningarnas olika förutsättningar. Utmaningar som dock oftast har visat sig bli synnerligen mer lättlösta när samarbetet mellan klubbarna prioriteras.

Sådan var fokuspunkten när klubbarna i Elitserien Dam nyligen träffades under en heldag för att diskutera vägar framåt och hjälpa varandra med saker inom områdena evenemang, sponsringsarbete och kommunikation. En träff som landade väl hos deltagarna.

– Jag tycker det var en väldigt bra dag och jag lämnade väldigt positiv till den ödmjukhet som de större klubbarna visade oss mindre när det kom till diskussioner och möjligheter att genomföra evenemang. Med tanke på deras erfarenhet kring herr-arrangemang så hade jag nog trott att de skulle sätta ribban högre för lägstanivån, men jag blev positivt överraskad och är övertygad om att vi hittat en bra instegsnivå i Elitserien Dam även för oss mindre, säger KS Bandys Thomas Schultz.

Bland mycket annat hämtades inspiration från vad de stora klubbarna på herrsidan arbetar med runt sina evenemang, i sina sponsringsmanualer och i sin kommunikation.

– Vi hade ett jättebra möte och bra diskussioner kring vart vi ska lägga nivån. Det skiljer givetvis väldigt mycket mellan lag ett och lag nio i Elitserien Dam även sett till klubbarnas organisationer. Det fanns en jättebra samsyn kring att om vi ska utvecklas så måste vi få med alla. De största klubbarna ska inte driva så att de andra akterseglas, utan snarare att vi ser till att hjälpas åt och att alla hänger med över den ribba vi har kommit överens om att lägga, säger Rafi Markarian, klubbchef i Sandvikens AIK.

Nu återstår för klubbarna att börja känna sig fram genom de nya överenskommelserna när gruppspelet i Svenska Cupen inleds under lördagen.

Foto: Romus Ramström

Text: Martin Gustafsson – martin@elitserien.se