Fyra lag kvar i herrarnas finaljakt

Under lördagen går herrarnas SM-slutspel in i sitt näst sista stadie då det har blivit dags för semifinaler. Något som innebär att det nu endast återstår fyra lag i kampen om spel i den 117:e finalen.

Efter fyra kvartsfinalserier där vi fick se rejäla styrkebesked från flera lag så går nu herrarnas SM-slutspel in i nästa glödheta stadie. Under lördagen startar semifinalerna och därmed återstår fyra lag i kampen om att få slåss om SM-pokalen på Studenterans IP i den 117:e finalen lördagen den 18 mars.

Första semifinalen ut är mötet mellan tabelltvåan Västerås SK och de regerande svenska mästarna, tabellfemman, Edsbyns IF. Lagens två möten i grundserien var täta och kombattanterna vann tillslut sina respektive hemmamatcher med uddamålet. Semifinalserien innebär hemmaplansfördel för de mesta mästarna från Västerås, men efter vad ”Byn” visade upp i kvartsfinalserien mot Sandviken är det med säkerhet en oerhört jämn och oviss semifinalserie vi har att vänta.

Se det första semifinalmötet mellan Västerås SK och Edsbyns IF här med sändningsstart 16.50 >>

Lördagens andra semifinal spelas i ett nästintill slutsålt Sparbanken Lidköping Arena där seriesuveränerna Villa Lidköping tar emot säsongens sensationslag Bollnäs. Visserligen vann västgötarna lagens båda möten i grundserien tämligen klart, men efter att bara ha släppt in tre mål på lika många matcher i kvartsfinalserien mot hälsingerivalerna Broberg så lär ”Giffarna” komma till ”Lisch” fullpumpade med självförtroende och en känsla av att de har allt att vinna.

Se det första semifinalmötet mellan Villa Lidköping BK och Bollnäs GIF här med sändningsstart 18.50 >>

Se hela spelschemat för semifinalerna här >>

Alla matcher i semifinalspelet ser ni direkt på elitserienlive.se >>

Den 117:e finalen spelas lördagen den 18 mars klockan 17.00 på Studenternas IP i Uppsala. Säkra dina biljetter till Finalen redan idag på finalen.se >>

Foto: Team Fabbe/Sören