Fyra lag får guldtips inför Elitserien Herr

Under fredagskvällen inleds Elitserien Herr och det tycks bli en jämn och oviss säsong att se fram emot. Åtminstone om man ska tro tränarnas egna tips inför säsongsstarten.

Efter Edsbyns SM-guld på Studenternas IP i våras har det varit en lång väntan på en ny säsong i Elitserien Herr, men under fredagskvällen drar den äntligen igång. Den årliga stora frågan är givetvis vilket lag som ska få lyfta pokalen på Studenternas tillslut och den här säsongen tycks det vara många om budet. När elitserieklubbarna samlades för upptaktsträff i förra veckan fick nämligen fyra olika lag guldtips av de 14 tränarna i ligan.

– Jag vet inte varför vi ska komma hit och säga att vi inte ska försöka vinna guld och vinna serien? Det är en del lag i toppen som har tippat andra lag att vinna, men varför ska vi hålla på om det inte är för att vinna? Det är svårt att motivera varför vi ska träna varje dag och, med den truppen vi har, gå hit och säga att vi inte ska vinna guld, konstaterar Västerås-stjärnan Martin Landström.

SAIK-tränaren Joakim Forslund ser sitt eget lag som en del av toppskiktet, men vill även lägga till ett lag i mixen utöver vanligtvis nämnda Villa Lidköping, Edsbyn och Västerås.

– Jag tycker att Broberg är ett väldigt bra bandylag också. Jag tycker att de blir lite bortglömda. Jag tror att de kommer vara med och fajtas. Det finns något lag till beroende på om man kan vara med och ta lite poäng i början och få lite kontinuitet, så det är inte sådär väldigt givet tror jag. Det behövs inte mycket för att man ska missa att komma bland de fyra främsta. Det kan vara en skada hit eller dit som gör det, säger Forslund.

Så tippar tränarna Elitserien Herr 22/23:

Klubb Tränare Finallag SM-guld Egen placering
AIK Alexander Tarasenko Villa – SAIK Villa Slutspel
Bollnäs GIF Peter Törnberg Villa – Edsbyn Edsbyn Slutspel
Broberg Söderhamn Daniel Skarps Villa – SAIK Villa 6:e plats
Edsbyns IF Bandy Magnus Olsson Villa – Västerås Villa Topp 4
Frillesås Bandy Jesper Larsson Villa – SAIK Villa Ej kvalplats
Gripen Trollhättan BK Jocke Hedqvist Villa – Edsbyn Villa 11 och uppåt
Hammarby IF Bandy Jonas Claesson Villa – Edsbyn Villa Slutspel
IFK Motala Mattias Sjöholm Villa – SAIK Villa Slutspel
IFK Vänersborg Jesper Bryngelsson Villa – SAIK SAIK Slutspel
IK Sirius Oskar Robertsson  Västerås – SAIK Västerås Plats vi förtjänar
SAIK Bandy Joakim Forslund Villa – Edsbyn Edsbyn Topp 4
Vetlanda BK Kent Edlund Villa – SAIK SAIK 8 – 10:e plats
Villa Lidköping BK Johan Sixtensson Villa – Edsbyn Villa Vinner serien
Västerås SK Michael Carlsson Villa – Västerås Västerås Vinner serien

Ni missar väl inte att ni i år ser alla matcher i Elitserien Herr direktsänt på Elitserien Live, där du både kan köpa enstaka matcher för 99kr/st, men även teckna ett abonnemang för att se samtliga matcher i ligan för 349kr/månad.

Klicka här för att teckna ditt abonnemang >>

Foto: Martin Gustafsson.