Fredrik Brorsson: ”I och med att det är en liten by så kände man ju alla som spelade”

I en intervjuserie möter vi seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Fredrik Brorsson som, bland mycket annat, är vice ordförande och medieansvarig i Frillesås BK.

Hur ser din Frillesås BK-historia ut?

– Jag har aldrig spelat bandy själv, men började följa laget i mitten på 80-talet när jag var 13-14 år. I och med att det är en liten by så kände man ju alla som spelade. Jag hängde med min bror då man inte hade något speciellt på vintern eftersom fotbollsspelandet var pausat då. Sedan mötte vi Kungälv i en seriefinal i februari 2006, och då hade det här med hemsidor blivit lite mer seriöst. Hon som brukade skriva referat på Frillesås hemsida kunde inte göra det den här gången och frågade om jag ville göra det i stället, och sedan dess har jag grejat med hemsidan. Jag blev snabbt ganska inne i det, är statistiknörd, följer spelare och kollar mycket siffror. Eftersom jag bodde i Göteborg på den här tiden kunde jag inte vara så praktiskt närvarande, så att sköta hemsidan blev ett bra sätt att hjälpa till. För ett par år sedan flyttade vi tillbaka till Frillesås och då blev det även mer jobb på plats.

I dag har du ett flertal uppdrag i föreningen, både avlönat och ideellt. Du är vice ordförande, marknadsansvarig och jobbar med hemsida och kommunikation.

– Ja, från augusti till nyår har jag varit anställd två dagar i veckan för att jobba på marknadssidan, men sedan har det blivit att jag även skött kansliuppgifter och svarat på mejl. Jag jobbar civilt på Specma Hydraulikhuset i Kungsbacka som produktionsansvarig och där jag kan styra min tid relativt mycket själv och därför har vi kunnat ha tillgänglighet och ändå fått det att fungera på ideell basis.

Med alla dina uppgifter, hur undviker man att det blir för mycket?

– Det har funnits tendenser till att bli för mycket i år. Jag har ansvar för media, kommunikation och webb och gick ner i arbetstid på mitt vanliga jobb för att jobba med marknadsbiten. Jag blev också vald till vice ordförande i föreningen tidigare i år, och i och med att vår ordinarie ordförande Lars-Johan Svanström var tvungen att ta det lite lugnare från och med oktober tillkom det ännu fler uppgifter. Men man får ta hjälp och försöka prioritera och tyvärr välja bort vissa saker, fast det blir nästan lite komiskt ibland då flera av våra seriekollegor har kanske upp till tio personer som jobbar med kommunikation medan vi har en.  Vi har försökt att sätta en nivå som ska fungera att driva på ideellt vis. Sen kanske det inte blir likadant och proffsigt som vissa andra klubbar, men jag försöker ändå göra det så seriöst och bra som går. Vi ska ju komma ihåg att de större klubbarna har fler lag att ”ta hand” om vilket kräver mer resurser.

När man jobbar så mycket med allt runtomkring som du gör, hur mycket bandy hinner man se?

– Jag pratade faktiskt med min fru om det häromdagen, att nu när vi mötte Vetlanda hemma satte jag mig med journalisterna i mediarummet och såg hela matchen. Det var första gången på länge och rätt skönt, faktiskt. I och med att jag är ansvarig för media så går det ju en del tid åt att se till att de har vad de behöver med kaffe, bullar och att de får något i magen som hamburgare eller liknande. Sedan har vi utebana med allt vad det innebär med hårda vindar som riskerar att välta reklamskyltar, fibersignalen kanske strular och så regn på det som pricken över i:et så blir det en del promenerande under en match. Första matchen mot Hammarby var ju ett praktexempel med strömavbrott och uppskjuten matchstart i två timmar. Då blev det lite hektiskt.