Förlängningsdrama när Uppsala BoIS skrev historia

För första gången i klubbens historia kan Uppsala BoIS titulera sig svenska mästare. Detta efter att F17-laget vunnit fredagens SM-final mot Västerås SK med 3-2 efter förlängning.

Fredagseftermiddagen bjöd på SM-final i F17 Nationell mellan Uppsala BoIS och Västerås SK i ABB Arena Syd och precis som på pojksidan blev även denna final synnerligen dramatisk. Den första halvleken var länge mållös tack vare storspelande målvakter i Olga Bertilsson Skog (Uppsala) och Svea Aspelin (Västerås).

När nollan väl spräcktes var det VSK:s poängdrottning Elin Palm som hittade rätt strax innan paus, men Uppsala skulle svara direkt efter pausvilan genom Wilemina Ahlford. Det var dock de grönvita som skulle sätta sig i förarsätet igen då Hilda Kolsmyr satte en hörna fram till 2-1 bara minuter efter Uppsalas kvittering och det resultatet såg länge ut att stå sig.

Skam den som ger sig, brukar det ju dock heta och i matchens sista ordinarie minut lyckades Ellen Aarnio hitta rätt efter en tilltrasslad situation i straffområdet och ta matchen till förlängning. En förlängning som hann komma drygt halvvägs innan avgörandet kom.

– Jag drömde faktiskt om det här i natt, att det skulle hända, skrattar Uppsala BoIS guldhjälte Tea Forsberg.

– Jag såg Sara (Bahamondez reds. anm.) åka och jag följde med upp. Så såg jag bollen och hade öppet mål, så jag petade in den bara.

Om matchen i stort säger matchvinnaren:

– Vi har mött VSK många gånger och vet hur de spelar. Vi visste att det skulle bli jämnt, men vi gjorde det vi skulle. I slutet kändes det som att vi blev lite trötta, men vi snackade ihop oss när det blev förlängning och, ja… Jag vet inte. Jag har inga ord riktigt, men det känns bra.

Guldet är Uppsala BoIS första i historien och glädjen gick inte att ta miste på efter slutsignalen i ABB Arena. En glädje som Tea Forsberg inte kände att hon kunde sätta ord på.

– Nej, det går faktiskt inte. Vi har väldigt många i laget som spelade sin sista F17-match någonsin. Vi gjorde det för dem. Första SM-guldet för klubben och vi gjorde det för dem, säger hon med ett stort leende.

Matchfakta SM-final F17 Nationell: Uppsala BoIS – Västerås SK
Mål: 0-1 41′ Elin Palm, 1-1 48′ Wilemina Ahlford, 1-2 50′ Hilda Kolsmyr (Karin Edberg, hörna), 2-2 90′ Ellen Aarnio, 3-2 114′ Tea Forsberg.
Hörnor: BoIS: 9 (0) VSK: 13 (1)
Utvisningar: BoIS: 1×10 min VSK: 1×10 min
Domare: David Järvinen
Plats: ABB Arena Syd, Västerås

Se hela intervjun med Tea Forsberg nedan:

Foto: Romus Ramström