”En otroligt skön känsla”

Markus Karlsson i IK Tellus, stod för den kanske mest sensationella elitseriedebuten någonsin. I slutskedet av matchen mot Gripen fick han hoppa in efter att Kimmo Kyllönen visats ut. Vad som hände sen blev en snackis runt om i bandysverige. Han gjorde en magisk räddning.

Markus Karlsson i IK Tellus, stod för den kanske mest sensationella elitseriedebuten någonsin.
I slutskedet av matchen mot Gripen fick han hoppa in efter att Kimmo Kyllönen visats ut. Vad som hände sen blev en snackis runt om i bandysverige. Han gjorde en magisk räddning.

Markus själv tar uppmärksamheten med ro. Faktum är att han först inte ens hade koll på vad som pågick ute på planen.
– Jag fattar först inte att han åkt ut efter att de (Gripen) fått straff. Då var det bara att åka in och ställa sig i kassen fort som attan, säger Markus Karlsson.
En situation som kan ställa till det för den mest rutinerade av målvakter. Markus Karlsson, med meriter från Falu BS och Helenelund i allsvenskan stod plötsligt inför en högst anmärkningsvärd situation.
– Man hinner inte tänka så mycket men samtidigt blev ju taggningen enorm när jag plötsligt stod där, berättar han.

Som få kan ha missat så räddar du straffen. Berätta!
– Ja, jag lyckas komma ner bra och knipa den utan att släppa retur. Otroligt skön känsla.
Framtiden ser han ljust på, både vad gäller klubbens etablering i högsta serien och möjligheterna till speltid i konkurrens med den finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen.
– Jag har självklart varit inställd på att sitta en del på bänken. Samtidigt är det en konkurrenssituation och jag lär mig hela tiden av att träna med en världsmålvakt som honom. Vad gäller laget så känns det skönt att allt äntligen är på plats runt omkring i form av omklädningsrum och annat. Vi har bara gjort två pass på stor is under försäsongen, så jag övertygad om att vi kommer bli bättre och bättre.

Oavsett om det blir Karlsson eller Kyllönen i målet så lär det bli svettigt för Tellusmålvakten då laget är på jakt efter säsongens första poäng. Vänersborg, med Sergei Lomanov Jr i spetsen står för motståndet i tisdagskvällens match.

Se Markus Karlssons straffräddning här nedan: