Emil Nordström hoppas på speltid

I en intervjuserie möter vi seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Först ut är Vetlanda BK:s 17-årige mittfältare Emil Nordström som kommer från Taberg utanför Jönköping och är fostrad i Jönköping Bandy men skrev ett fyraårskontrakt med de gulsvarta i våras.

Emil, hur tänkte du när du fick möjligheten att skriva på för VBK?
– Det var bara att ta det. Jag flyttade till Vetlanda för att gå bandygymnasiet här och spelade i J20-laget förra säsongen. Nu har jag ett och ett halvt år kvar i skolan och det känns bra att veta var jag ska spela bandy även efter det att jag är klar med den.

Hur är känslan att ha tagit steget från J20 till seniorbandy?
– Häftig. Man har inte riktigt fattat själv att man faktiskt är med i Vetlandas A-trupp. Det har varit väldigt lärorikt. Det är framför allt tempot som skiljer. Fast man är bra tränad och väl förberedd så är det stor skillnad. Men jag försöker alltid ge 100 procent och det har funkat bra för mig.

Er juniorlagstränare Mattias Renholm har sagt att du spelar moget, som en senior trots att du fortfarande är pojkspelare. Vad beror det på, tror du?
– Jag har varit mogen i spelet rätt länge, gillar att ha bollen och därigenom utvecklas man också. Det jag kan utveckla ännu mer just nu är förmågan att gå på genombrott. Det är så klart ingen lätt sak i juniorsammanhang heller, men när man möter Elitseriemotstånd krävs det ännu mer för att kunna göra det. Det märkte jag redan på första träningen med A-truppen.

Du har erfarenheter från (och framgångar med) både P15-, P17- och nu P19-landslaget. Vad tycker du att landslagsspelet tillför?
– Det ger mycket. Mest på det sättet att man får se hur spelare av andra nationaliteter spelar, som när man möter ryssarna. Det är en viktig sak att få de intrycken. När man träffas på läger så är det också utvecklande på det sättet att man får höra hur spelare från andra klubbar tycker att man ska spela och så får man blanda spelidéer och hitta ett gemensamt sätt att spela på.

När vi pratar har ni just klarat av säsongspremiären mot VIlla. Det slutade 6-2 till Villa, men matchen var länge jämn och ni ledde med 25 minuter kvar. Hur ser du på matchen?
– Vi är väldigt nöjda med prestationen överlag. Vi klarade inte att hålla koncentrationen hela matchen, men vi kände att vi kunde ha fått med oss nånting.

Till sist, hur ser målsättningarna ut för säsongen, för dig personligen och för laget?
– Putte (Patrik Johansson, tränare) har sagt att jag och Isac (Karlsson, Vetlandas andre 17-åring) är med och slåss om speltid på riktigt och inte bara är med för att se och lära, så jag hoppas att få spela så mycket som möjligt. Vi har pratat rätt mycket om lagets målsättning också, och det är att nå slutspelet. Sedan har vi inte sagt exakt vilken placering vi vill nå, men vi går in med inställningen att vi vill vinna varje match.