Elitseriens största skrällar hittills

Kom inte och säg att Elitserien är lätt-tippad. Det har ju knappt varit en omgång hittills utan rejäla skrällar. Av alla minnesvärda matcher måste väl Sirius–Vänersborg vara etta på listan? Håller du med?

Kom inte och säg att Elitserien är lätt-tippad. Det har ju knappt varit en omgång hittills utan rejäla skrällar. Av alla minnesvärda matcher måste väl Sirius–Vänersborg vara etta på listan? Håller du med?

5. Tillberga – IK Tellus 3–4
Kanske fanns det en oro hos vissa att Tellus skulle kamma noll i årets Elitserie men så har verkligen inte blivit fallet. Man har stressat Edsbyn till en tajt förlust på Zinken och kryssat mot Kalix. Dessutom kom det riktiga styrkebeskedet i den sjätte omgången när kvartersklubben visade en ruggig effektivitet och betvingade Tillberga på bortais. En historisk vinst!
– Historieböcker och historieböcker vet jag inte. Men det är kul att få göra det, sa den kylige junioren William Hallberg som satte två straffar i matchen till Bandypuls.

4. Edsbyns IF – Sandvikens AIK 10–7
Säsongens galnaste målfest hittills fick Sandvikentränarna Sergei In-Fa-Lin och Magnus Brodén att ge spelarna träningsledigt dagen efter och istället snacka igenom vad som gick fel i kampen mot Edsbyn. Hälsingarna var desto nöjdare trots att inget av lagen bjöd på någon ramstark defensiv, om man säger så. Vid ställningen 5-7 och bara 18 minuter kvar av matchen trodde nog ingen på Edsbyn, men med junioren Oskar Wikblad i spetsen så vände de.
FEM mål på 18 minuter alltså!

3. Gripen Trollhättan – Västerås SK 2–2
Förra säsongens strykpåse Gripen har gått igenom metamorfos då både tränare och många spelare bytts ut sedan dess. I inledningen av innevarande säsong får man säga att de blandat och gett. En match som gav hopp åt “griparna” i Trollhättan är krysset mot svenska mästarna som tillkom efter en riktig krigarinsats hemma i Slättbergshallen.
– Jag tycker att vi förtjänar den här poängen på det sätt som vi genomför matchen, sa Gripens Mattias Jansson till TTELA efter skrällpoängen.

2. Tillberga – Edsbyns IF 7–2
Gurkstaden Västerås uppstickare till lillebrorsa krossade Edsbyn i det vi valt att ranka som säsongens näst-största skräll hittills. Tillberga såg ut som ett topplag i den här matchen när de med en offensiv och frejdig bandy öste på, särskilt i den första halvlek. Känn er varnade, VSK! En som dock inte var särskilt överraskad var tränaren Oskar Robertsson.
–  Vi såg redan förra året att spelmässigt så kan vi mäta oss med de bästa, sa han till Bandypuls.

1. IK Sirius – IFK Vänersborg 7–4
Det heta och ryssförstärkta Vänersborg kom till Studenternas med en förlust på sex matcher. Den kom på Jernvallen mot Sandviken – resten hade de vunnit och övertygat stort. I Uppsala hade drygt 1000 personer sökt sig till Studenternas, men få trodde nog på två poäng. Världsstjärnor på besök var nog snarare vad som lockade. Men så glatt överraskade de blev – Sirius var det bättre laget i stort sett hela matchen och efter att ha spelat en ruskigt stabil bandy kunde de blåsvarta vinna rättvist. Stor matchvinnare blev Markus Kumpuoja som satte dit tre mål.