Elitserien startar ett nytt samarbete för underhållning

Efter lanseringen av Elitserien Live som det nya hemmet för sändningar av elitseriebandy så kommer nu nästa nyhet som ett led i att utveckla sändningarna. Låt oss presentera - Sidekick.

Svensk Elitbandy har tecknat ett samarbetsavtal med spel- & underhållningsbolaget TNLBC och dess produkt Sidekick. Sidekick är ett live-quiz spel som är till syfte att skapa underhållning kring sportmatcher. Svensk Elitbandy och TNLBC har utvecklat en produkt för bandy och en viktig del i distributionen kommer vara den egna tjänsten Elitserien Live där produkten kommer integreras.

– Vi vill skapa en bättre tittarupplevelse runt Elitserien och med Sidekick får vi både underhållning och interaktion på samma gång. Vi ser det som ett spännande koncept sett till innehåll och det är även synnerligen positivt att ännu fler aktörer vill göra satsningar kopplade till våra sändningar, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Sidekick går ut på att besvara nio stycken frågor per halvlek. Frågorna ställs med ett intervall på fem minuter per fråga, där frågorna har till syfte att skapa mer spänning i matchen.

Här kan du se ett klipp som förklarar produkten ytterligare >>

Vi som jobbar med SideKick är jättestolta över att vi nu kan erbjuda vår produkt till bandypubliken och på så sätt öka underhållningen under matcher och samtidigt stötta idrottsrörelsen. Vår produkt är utvecklad för att minska problemspelande genom att erbjuda ett bättre alternativ med fast insats och mer underhållning. Att man också kan vinna stort och tävla mot andra tror vi även kan öka intresset kring Elitserien i bandy, säger Karl Engström, VD för TNLBC.

För att vara med och spela Sidekick så betalar du 50 kr per halvlek. Du väljer själv om du är med på båda halvlekarna, och spelar då för maximalt 100 kr. SideKick (TNLBC) innehar en Svensk Spellicens sedan januari 2022. Projektet innebär ett tight samarbete mellan TNLBC och Svensk Elitbandy och det finns en möjlighet till en ekonomisk uppsida för klubbarna. 

– Vi är glada att utveckla Elitserien Live och dess partnerskap med Sidekick. Vi tror på att vi behöver vara innovativa för att ta nästa steg och med detta partnerskap tar Elitserien ett branschledande initiativ. Jag ser med spänning fram emot hur detta kommer mottas av bandypubliken, säger Pontus Karsbo, CEO på StayLive.

Första tillfället det går att testa Sidekick med bandy kommer vara matchen Villa Lidköping – IFK Vänersborg, fredag den 25 november kl 19.00.

För att läsa mer om vad Sidekick är, klicka här >>

Här kan du ladda ner appen

Google >>

Apple >> 

Vid frågor: