Elitserien på Sportbladet Play – det här behöver du veta

På fredag inleds herrarnas elitserie och samtliga 240 matcher sänds på Sportbladet Play. Nedan har vi samlat diverse matnyttig information inför säsongens tv-sändningar.

För andra säsongen i rad sänder Sportbladet Play samtliga matcher från herrarnas elitserie, men den här vintern i ny kostym. Nyligen presenterade Sportbladet sin nya storsatsning på bandy där tv-sändningarna bland annat kommer att kompletteras med högklassig journalistik, djuplodande reportage och långa intervjuer, men även med TV-satsningen Jonas Claessons bandyresa, studioprogram, rankingar och listor. När du skaffar ditt abonnemang så stöttar du dessutom även din favoritklubb med 100kr.

Allt detta kommer att finnas på den nya sajten sportbladetplay.se/bandy till en kostnad av 399kr/månad under högsäsong, men under lågsäsong sänks priset med över 60 procent. Under slutspelet kommer även pay-per-view att erbjudas och inom kort kommer det även att finnas en nyframtagen app där all bandy samlas från Sportbladet och därifrån du kan casta matcherna till din tv. Tecknar du dessutom din prenumeration innan den 31 oktober så ingår även en rykande färsk Bandybibel, med plusbetyg och genomgångar av samtliga lag inför säsongen.

För Svensk Elitbandy och klubbarnas del innebär samarbetet med Sportbladet inte bara en synlighet på landets största plattform för sportnyheter, utan även ett långsiktigt tänk för utvecklingen av Elitserien i bandy.

– I och med att Sportbladet har köpt sändningsrättigheten för Elitserien så har de givetvis även mandatet att utforma sitt eget upplägg och sin egen tjänst på det sätt de finner det mest lämpligt, men vi upplever också att det finns en löpande och synnerligen god dialog oss parter emellan. Den här modellen är framtagen för att bygga och utveckla bevakningen av bandyn över tid och det är jätteroligt att se att Sportbladet även vill satsa på journalistiken och nå ut bredare, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

De investeringar som görs i projektet möjliggör även ett arbete med att förbättra kvaliteten på sändningarna i sig. Ett arbete som leds av Spring Media. Månadsabonnemangen och upplägget den här säsongen ger dessutom en billigare kostnad per månad under säsong än vad som var fallet i fjol när köp av säsongskort var det paket som fanns.

– Vi noterar och tar givetvis till oss av de reaktioner som kommer när vi presenterar den här typen av nyheter och samarbeten, men för oss är nycklarna i det här att våra klubbar inte behöver ta några som helst risker ekonomiskt och att det finns en långsiktig plan för att utveckla bevakningen av våra ligor. Det gör att vi tror stenhårt på det arbete vi nu gör med Sportbladet och dessutom innebär samarbetet en utökad bevakning av dambandyn på samma plattform, konstaterar Per Selin.

Mer information om den utökade tv-satsningen på dambandyn kommer under torsdagen.

FAKTA: Så funkar bandyabonnemanget

Pris högsäsong: 399 kronor/månad när serien är igång.

Pris lågsäsong: 149 kronor/månad när serien inte är igång.

Slutspelet: I abonnemanget ingår utvalda slutspelsmatcher. Resterande matcher går att köpa till ett kraftigt reducerat pris för abonnenter. Pay per view kommer att finnas för de som inte innehar abonnemang.

Journalistik: All premiumjournalistik ingår i abonnemanget. Men referat från matcher kommer att finnas öppet att läsa på Sportbladet